Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam na VŠ?

Od: qawp* odpovědí: 6 změna:

Ahoj, letos jdu do čtvrťaku na gymplu a moje nerozhodnost mě pomalu začíná dohánět - vůbec se nemůžu rozhodnout kam dál :/ ... Hrozně mě baví jazyky (z angličtiny budu teď dělat CPE, ze španělštiny DELE a ještě umím základy italštiny) a myslím, že by byla škoda v tom nepokračovat, ale nevím jaký konkrítní obor si vybrat. Nemáte nějaký nápad prosím?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tlapka*
hodnocení

3x

Cestovní ruch, učitelství jazyků, tlumočnictví a překladatelství? :) Zkus navštěvovat dny otevřených dveří různých univerzit, jednou za rok se koná (myslím, že v Brně) "veletrh", kde jsou informační stánky všech možných fakult. Jinak je možné navštívit i pedagogicko-psychologickou poradnu, kde se dá udělat test osobnosti a studijních předpokladů, což taky vymezí nové obzory. :) Vhodný obor určitě najdeš, dnes jetoho spousta a vybere si snad každý, jen to chce prozkoumat všechny dostupné možnosti. ;)

zvidavajanca*

Veletrh se jmenuje Gaudeamus a koná se v Brně i v Praze. Ale spíš to slouží k zisku propisek apod ;) Ale zase můžeš jednoduše získat brožurky fakult/škol, které tě zajímají na jednom místě. Ale určitě doporučuji i den otevřených dveří školy - uvidíš prostory, dozvíš se info o škole a oborech. Spoustu informací najdeš na webu školy/fakulty.

zvidavajanca*
hodnocení

2x

A co tě k tomu baví ještě?

Mě třeba napadla ekonomie.

Jazyk se hodí v každém oboru - možnost práce v zahraničí, v zahraniční firmě. Každá firma uvítá, že jejich zástupce může hovořit s klientem v jeho jazyce.

Nebo chcete dělat něco s jazykem - věnovat se přímo jemu - tak překladatelství, tlumočnictví a obory věnující se konkrétnímu jazyku (zkuste se podávat co nabízejí české univerzity - UK v Praze, MU v Brně, UPOL v Olomouci případně i jiné). Nevím odkud seš, ale je dobré si vybrat "dobrou školu".

ohneta*
hodnocení

0x

Mě prvně napadl cestovní ruch, ale možností je více.

imbecilobijec
hodnocení

0x

Vážně chcete, aby Vám cizí lidé přes net radili, jak naložit se svým vlastním životem?

qawp*
hodnocení

Ptám se akorát lidí na jejich názory nebo nápady, neznamená to, že udělám hned první věc, co tu někdo napíše. Navíc tomu můžou někdy i víc rozumět než moji rodiče, tak proč se nezeptat?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]