Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Volná místa na SŠ

Od: fff odpovědí: 3 změna:

Ahoj, potřebovala bych poradit, před prázdninami jsem z jistých důvodů nemohla jít na přijímací zkoušky a teď by mě vzali na gymnázium, kam bych chtěla ale už bohužel nemohou vypsat příj. zkoušky, takže kdybych si je udělala jinde, tak by to šlo.. nevíte prosím o nějakých volných školách kde bych si mohla přijímací zkoušky udělat, nemohu žádné najít, odpovědi typu To jsi si vzpomněla brzo atd. si nechte, děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pokud jsem správně pochopil, jsou ochotni Vám umožnit přestup z jiné školy. Vzhledem k tomu, že podmínky přestupu stanovuje ředitel školy, tak to může být z jakékoliv střední školy. Pokud nechcete konat přijímací zkoušky, můžete se přihlásit na dálkové studium na soukromé škole, max. zaplatíte školné za první měsíc. Ověřte si ale na gymnáziu, zda Vám z vybraného oboru opravdu umožní přestup.

zvidavajanca*

A nezapomeňte na poplatek za přijetí, asi 2 000,-

Jinka nechápu to, že jste se nemohla účastnit příjímacích zkoušek - pokud jste měla podanou přihlášku a nemohla jste se dostavit měla jste se omluvit (pro zdravotní důvody lze určitě)... náhradní termín pak škola pro vás musí vypsat

iz*
hodnocení

0x

Pozor na tu soukromou školu, školné se platí na celé pololetí nebo za celý školní rok. Měsíčně jenom na školách s vysokým školným.

Zaplacení školného za první pololetí bývá podmínkou pro přijetí do prvního ročníku (promítají se zde špatné zkušenosti s nedodržováním termínů plateb).

Některé školy to sice mohou mít i jinak, ale u prvních ročníků se to moc lišit nebude.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]