Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chci se zeptat, jestli lze ještě změnit VŠ, i když už je po zápisným. Dělal jsem přijímačky a vzali mě, ale rozhodl jsem se, že půjdu jinam. Bohužel se mi teď z pár důvodů na tu školu nastoupit nechce a rád bych přešel. Je to tedy možné ještě nějak domluvit? Nebo mě pošlou do háje, tudíž by bylo lepší si udělat rok na té škole, kde nechci být, a pak znovu udělat přijímačky? Díky.
Jste zapsaný na obou, nebo jen na té špatné a na té vybrané je už po termínu? Řek bych, že opožděně vás nezapíše nikdo, neumím si představit důvod, který by akceptovali (jistě nějaké ano, ale ne bez předchozího a včasného upozornění a domluvení).
Každopádně školu, kde jste zapsán a kterou studovat nebudete, co nejdříve ukončit.
Jsem zapsaný jen na té jedné a tam už je po termínu. Já nevím oboje je UK, jde jen o změnu fakulty, ale myslel jsem si, že s tím teď už nic nenadělám.
Zároveň jsem si říkal, že kdybych alespoň ten rok studoval tam, nepřišel bych o status studenta a také fakulty, resp. obory na fakultách, co jsem si vybral, jsou velmi blízké, takže bych případně při nástupu na tamtu fakultu měl už v některých předmětech trochu jasno.
Nicméně děkuji za odpověď.
Tak ano, jestli jsou obory příbuzné, dost možná budou mít i některé společné předměty, mohl byste udělat jen ty (pokud by stačily na 15+15 kreditů nebo jak to tam je v prváku nastaveno), zbytek ignorovat a tyhle splněné si příští rok v novém studiu nechat uznat. Případný "volný" čas využít dle libosti, třeba k poloviční práci, když už byste měl ten status. (Zásadní problém by pak byl, kdybyste se napřesrok nedostal a v tomto oboru vám toho x chybělo jako nesplněno. :D)
V druhém (druhém celkově, prvním v novém studiu) roce pak vzít zbytek předmětů prváku + cokoli z vyších ročníků, co půjde, doplnit to volitelnými..
Další problém by byl, že byste to měl o rok delší než normálně, tomu se už nevyhnete, akorát by to bylo protažené na začátku, ne na konci Takže kdyby se něco nestíhalo (jakože většina lidí věčně nestíhá), měl byste to najednou protaženo rovnou o roky dva.
Rozhodněte se nakonec, jak chcete. Já bych to takhle klidně udělal, třeba někdo jiný napíše ještě jiný, třetí názor.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.