Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze ještě změnit VŠ?

Od: dracon odpovědí: 4 změna:

Ahoj, chci se zeptat, jestli lze ještě změnit VŠ, i když už je po zápisným. Dělal jsem přijímačky a vzali mě, ale rozhodl jsem se, že půjdu jinam. Bohužel se mi teď z pár důvodů na tu školu nastoupit nechce a rád bych přešel. Je to tedy možné ještě nějak domluvit? Nebo mě pošlou do háje, tudíž by bylo lepší si udělat rok na té škole, kde nechci být, a pak znovu udělat přijímačky? Díky.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dzordz*
hodnocení

0x

Jste zapsaný na obou, nebo jen na té špatné a na té vybrané je už po termínu? Řek bych, že opožděně vás nezapíše nikdo, neumím si představit důvod, který by akceptovali (jistě nějaké ano, ale ne bez předchozího a včasného upozornění a domluvení).

Každopádně školu, kde jste zapsán a kterou studovat nebudete, co nejdříve ukončit.

dracon
hodnocení

Jsem zapsaný jen na té jedné a tam už je po termínu. Já nevím oboje je UK, jde jen o změnu fakulty, ale myslel jsem si, že s tím teď už nic nenadělám.

Zároveň jsem si říkal, že kdybych alespoň ten rok studoval tam, nepřišel bych o status studenta a také fakulty, resp. obory na fakultách, co jsem si vybral, jsou velmi blízké, takže bych případně při nástupu na tamtu fakultu měl už v některých předmětech trochu jasno.

Nicméně děkuji za odpověď.

dzordz*

Tak ano, jestli jsou obory příbuzné, dost možná budou mít i některé společné předměty, mohl byste udělat jen ty (pokud by stačily na 15+15 kreditů nebo jak to tam je v prváku nastaveno), zbytek ignorovat a tyhle splněné si příští rok v novém studiu nechat uznat. Případný "volný" čas využít dle libosti, třeba k poloviční práci, když už byste měl ten status. (Zásadní problém by pak byl, kdybyste se napřesrok nedostal a v tomto oboru vám toho x chybělo jako nesplněno. :D)

V druhém (druhém celkově, prvním v novém studiu) roce pak vzít zbytek předmětů prváku + cokoli z vyších ročníků, co půjde, doplnit to volitelnými..

Další problém by byl, že byste to měl o rok delší než normálně, tomu se už nevyhnete, akorát by to bylo protažené na začátku, ne na konci :) Takže kdyby se něco nestíhalo (jakože většina lidí věčně nestíhá), měl byste to najednou protaženo rovnou o roky dva.

doplněno 24.08.13 14:36:

Rozhodněte se nakonec, jak chcete. Já bych to takhle klidně udělal, třeba někdo jiný napíše ještě jiný, třetí názor.

dracon
hodnocení

Takže jak tak koukám, je lepší se holt smířit s tímhle výběrem a zbytečně si to nekomplikovat. Fu, na střední bylo všechno o dost jednodušší. :D Děkuji moc za ujasnění. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]