Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Strojařina -náročnost

Od: lessyee odpovědí: 11 změna:

Brzo nastoupím na strojní fakultu do ovy a zajímá mě, jestli je to opravdu tak náročné..Pokud se člověk snaží, dá se to zvládnout? A ti, co to nedávájí tak se neučí nebo jim to prostě nepřemýšlí? Předpokládám, že nejvíc lidí odpadne asi na matice a fyzice

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martin1965*
hodnocení

3x

To záleží na Vaší hlavě, já když jsem nastoupil na ČVÚT obor Geodezie v.r.1984 a přišel jsem na první den přednášek, tak jsem věděl, že to nedávám. ještě jsem se snažil, ale když jsem zjistil, že za jednu hodinu přednášky se probralo tolik, co jsme se učili na střední půl roku, tak byl konec za první semestr. Druhý pokus byl na Ekonomce, tam jsem vydržel dokonce celý rok (a možná díky protekci bych tam vydržel i déle), ale přišlo mi to blbý, tak jsem se po vzoru svých rodičů vrátil do pohostinství - a tam jsem dodnes. Takže rada: zkuste to, a uvidíte, jestli Vám to bude sedět. A matiku a fyziku musí mít člověk v hlavě. Blbý příklad - moje žena dost dobrá na matiku dává sudoku celkem v pohodě. Mě to trvá desetkrát déle. Zase mám nad ní navrch ve všeobecných znalostech.

doplněno 19.08.13 03:11:

A ještě mě nejvíc rozčilovalo, když jsme probírali třeba takové matice, tak moji spolužáci (dnes docela vysoko postavení lidé) se mě snažili pomoct, vysvětlovali mě to, říkali, to tam musíš vidět, ale já tomu prostě nerozuměl. Tím chci říct, že každej nemá na všechno hlavu. Přeju Vám hodně úspěchů a tu dobrou hlavu a když to nedopadne, tak je spousta dobrých jiných profesí.

paw*
hodnocení

0x
Na fyzice moc lidi neodpadne. Spise mechanika. A matika samo.
Strojarina jako takova neni tezka, ale je narocna casove. Proste nektere veci musis nakreslit v ruce a na matiku a mechaniku je treba logicke mysleni. Jam pochopis logiku dane veci, tak je to v pohode. Astniho memorovani tam tolik neni.
Skola se nedava z vice duvodu. Nekdo je netrpelivy a nechce tolik.cadu venovat pochopeni, nekdo to flaka, nekdo chlasta a nekdo chodi za holkama. V dusledku ti nezbude cas na tu pracnost skoly :).

hodnocení

0x

Je to tak...podchytit začátek a navazovat přednášky...není jiná volba...všechno souvisí se vším...matika s mechanikou...jsou náročnější...pravda, ale tady si člověk musí uvědomit že je na VŠ...tady jak ujede vlak, tak se to dost blbě dohání...záleží také, z jaké SŠ nastupujete na VŠ a jaké máte základy...z humanitního gymplu to bývá problém...

figurek*
hodnocení

0x

matematika a fyzika sice není procházka růžovou zahradou, ale největší strašák na technických fakultách je mechanika a po ní pružnost a pevnost. To je hodně obtížná disciplína. Moc lidí na ní ale neodpadá, protože ji budete mít asi až ve třetím ročníku, kdy odpadači už odpadli.

Přeji mnoho zdaru :)

machi202
hodnocení

0x

Strojařina je náročná, tak jako veškeré technické obory na báňské. Ale strojárna je jedna z nejtěžších. Musíš jet od začátku, nic nenechávej na listopad. Ono se to pak semele. My měli v deskriptivě třeba nakreslit rotující těleso. Pro člověka bez logického myšlení a představivosti konečná. Ono, všichni ti budou kecat, že je to hovadina, k čemu to kreslit ale já si občas něco nakreslím a přemýšlím jestli to bude fungovat. Jde o to, že musíte rozvíjet logické myšlení a to někteří nechcou.

Jako odpad bude velký, už o pololetí. Ty co uvidíš po své levici a pravici už za půl roku neuvidíš. Nás končilo cca 60 a to jsme byli silní...

lessyee
hodnocení

tak to je pěkně v prdeli :( samé negativa..

paw*
Ber to z te lepsi strany. Kdyz si chtel easy titul, mohl si jit na soukromou humanitu. Ale mohl si jit na treba na nektery vypeceny obor na elektru, na jaderku, matfyz nebo na strojarnu do brna ci prahy. Takze v dusledku to neni takova hruza :). A pokysli na tybpozitiva a jistoty po skole.
lessyee
hodnocení

easy titul jsem nechtěl, chodil jsem na prumku a proto chci pokračovat dál ,ale bojím se, že mě ta matika atd ubije :(

ronyx*

Zdravím,
stručně - na tu strojařinu, pokud tě to baví, běž. A neházej flintu do žita předčasně.
Důvodů, proč na to jít, bych ti tady mohl napsat poměrně dost. A taky co ti může pomoct a čeho se vyvarovat. Shrnu-li to - pokud budeš chtít, máš netušené možnosti a perspektivu. Ale musíš chtít.

paw*
Ale neubije. Musis chtit a vysdedet to na vejcich. Nekomu to leze do hlavy lepe, nekomu hure.

laik*
hodnocení

0x

Jako prumyslovak si musis uvedomit (a to pro tebe bude asi hodne velka novinka!), ze technika neni o tom znat nejake predpisy, postupy a tabulky, ale o pouziti matematiky pro reseni (tj. spocitani), nejakeho problemu.

Jiste, pozdeji pravdepodobne skoncis u pouzivani par vzorcu nebo i tech tabulek s uz vypocitanymi hodnotami, ale musis porad vedet, kde se ta cisla berou, jak se zmeni pri zmene nejakeho vstupniho parametru a jestli dany soubor vstupnich hodnot vubec muze mit reseni a jake asi tak je.

Prumyslovaci maji oproti gymnazistum obecne potize s abstraktnejsi matematikou a gymnaziste zase museji dohonit ty strojirenske zaklady, "ktere kazdy prace zna, protoze jsou ... proste zakladni".

Myslim, ze kdyz budes chodit na vsechny prednasky a cviceni (a davat tam opravdu pozor!) a delat to, co delat mas (projekty, seminarni prace), tak je velka sance, ze se ti to podari pochopit.

Kdyz na prdnasky chodit nebudes, nebo se tam budes chodit pobavit s kamarady, pripadne dospat ranni opici a misto projektu budes travit cas organizovanim chlastacky nebo shanenim brigady, tak je velka sance, ze prvnimi semestry neprolezes.

V nasem krouzku jsme meli 2 kluky z ucnaku. Jeden byl snad uplne nejlepsi z celeho krouzku v matematice. Poctive se ucil a opakoval si latku z posledni prednasky, takze na cvicenich vzdycky vedel, jak se presne co pocita) a byl lepsi nez skoro vsichni gymnaziste, protoze ti si sice spoustu veci z prednasek pamatovali, ale uz nevedeli ty drobne detaily (ty se naucili az na zkousku) a rozhodne byl lepsi nez vetsina prumyslovaku, kteri si obecne z prednasek pamatovali mene, protoze se snazili pochytit a pochopit nektere veci, ktere uz gymnaziste znali a proto se tak mohli soustredit na nektere drobnejsi veci nebo hlubsi vyznamy.

Ten druhy ucen byl naprosto mimo. V matematice se ztratil uz nekde ze zacatku a pak uz bylo videt, ze jen zkousi, jestli to bude dobre na prolezeni do dalsiho semestru nebo ne. Jestli sel na VS uz jen s tim "to zkusit", nebo to myslel vazne a proste jen tu abstraktni matematiku nechapal, to nevim. Samozrejme vyletel hned po prvnim semestru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]