Nejste přihlášen/a.
Ahojte. jsem prvník rokem na VŠ. první semestr jsem v pohodě zvládl, ten druhý je již horší. Co nastane, pokud nesplním dostatečnej počet kreditů? Jak se říká, že mě vyrazej? To jdu automaticky zas do prváku s novejma lidma a nebo musim rok nejak prezit a zase pak dat prihlasky, prijimacky a jit znovu? diky...
Pokud nesplnis predepsany pocet kreditu pro dane obdobi, nesplnil si tim padem zakladni podminku studia, nemuzes se zapsat do dalsiho rocniku a prestavas byt studentem skoly. Na Vejsce zadne propadnuti (znovu do prvaku) neexistuje.
Muzes samozrejme znova podat prihlasku ke studiu. Nektere predmety Te nejspise uznaji (pokud si je mel dobre hodnocene) a budes pokracovat normalne dal ve studiu.
Každá škola to má jinak, podívej se do studijního řádu, zkušebního řádu atd., budou to mít i na stránkách školy, případně na studijním oddělení. Dost často je tam stanoven počet kreditů pro postup do dalšího ročníku a také minimální počet kreditů pro možnost opakovat ročník. Můj brácha to měl 40 kreditů na postup a 20 na opakování ročníků. Tento systém je dobrý v tom, že si pak zapíšeš jen ty předměty, z kterých nemáš hotovou zkoušku a můžeš si přihodit i předměty z toho ročníku vyššího, abys ten rok úplně neztratil. Takže popátrej, případně se zeptej na studijním. Znám spoustu lidí, co opakovalo ročník, není to ostuda, ale to víš, lépe postoupit!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.