Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kurz angličtiny

Od: kluk512* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

chci se zeptat zda má význam, či zda byste mi doporučily kurzy angličtiny, nejlépe v Brně, a jestli davají i nějaký certifikát z kurzu?. Když jsem se dival že ty kurzy stoji někde aj na tři měsíce 5 000, tak jsem se zhrozil, v porovnání s jazykovou skolou, pomaturitnim studiem ktere stoji kolem 15 000 je to celkem dost. S jazykem mám probléme konkrétne s angličtinou, ggramatiku ovládám ale potřeboval bych mluvit. Diky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

1x

..."gramatiku ovládám ale potřeboval bych mluvit"... - najdi si kámošku nebo kámoše (v Brně snad nebude problém rodilé mluvčí potkat) - a kecej a kecej a kecej, takováto forma je lepší, než jakýkoli kurz.

Jinak - certifikát z kurzu - pokud nejde o uznávaný certifikát podložený zkouškou, je ti vcelku na nic.

doplněno 13.08.13 22:44:

České "státnice" - pokud vím, nejsou mezinárodně uznávány. Takže v zahraničí ne, u nás nějakou ´váhu´ mají (uzná je jak kdo a jak k čemu).

askmenow*
hodnocení

1x

Po téměř všech kurzech dostaneš nějaký papír, žes na ten kurz chodil. Nicméně ten papír je ti úplně na nic, nemá o moc větší hodnotu než třeba diplom ze školy v přírodě o tom, že jsi nejvíckrát preskočil švihadlo.

Pokud chceš mít papír, kterým se můžeš ohánět, dokládat s ním svou znalost např. když se budeš ucházet o zaměstnání atd., udělej si mezinárodně uznávaný certifikát. Asi nejběžnější jsou ty od Cambridge - PET, FCE, CAE... Funguje to tak, že se přihlásíš na tu zkoušku, to stojí nějaké peníze, když jí složíš, dostaneš mezinárodně uznávaný certifikát. Jak se připravíš je jen na tobě - můžeš tedy najít kurzy, které slouží jako příprava k danému certifikátu.

Při výběru jazykového kurzu nehleď jen na cenu, španý kurz , to jsou vyhozené peníze vždy, i kdyby malé.

Zamysli se, zda nemáš šanci najít někoho, s kým bys mluvil zadarmo, prostě si najít anglické kamarády. Pokud studuješ, zjisti, zda tvá škola nenabízí nějaké programy spolupráce s cizinci...

kluk512*
hodnocení

Studuji MU v Brně, no asi by nějaký kamarád rodilý mluvčí nebyl špatnej ...Aha, to jsem si myslel že ty certifikáty mají větší hodnotu.. Teď odbočím, české státnice jsou k ničemu?(že si je nevyjmenoval/la)

askmenow*

V Brně, pokud se nepletu, studují i studenti přes Erasmus. Zkus se zapojit do tutorského programu. Možná nedostaneš studenta z anglicky mluvící země, ale anglicky mluvit budete společně. Dokonce za to bývá nějaká malá finanční odměna. Funguje to tak (aspoň na UK v Praze, čekala bych, že to bude stejné), že ty jim pomůžeš zorientovat se, zařídit si třeba legitku a tak no a ideálně se stanete kamarády. Ten tvůj bude znát další Erasmáky a tak když budeš mít štěstí, uděláš si spoustu kamarádů, se kterými budete mluvit anglicky. Případně prostě jen zjistit, kam se chodí bavit, nebo jaké pro ně jsou akce.

A ke státnicí... zcela upřímně říkám, že nevím. Všichni kolem mě si dělají certifikáty, sama jsem si dělala, se státnicemi nemám zkušenosti a ani nevím nic od blízkých...

kluk512*
hodnocení

To zní dobře a to se organizuje nějka přes fakultu nebo to si člověk zajistí sám od sebe? :)

askmenow*

U nás většinou visela nabídka někde na školním webu nebo na nástěnce, takže to nabízela fakulta. Hledejte tutorství, tutorský program, být tutorem Erasmus studentů atd. Případně se zeptejte, nejspíš asi na zahraničním oddělení, případně na studijním.

doplněno 14.08.13 05:05:

Nedalo mi to a klepla jsem do googlu: isc.muni.cz/... - nečetla jsem to, tak nevím, zda je to přesně ono, ale ikdyby ne, určitě to najdete

zvidavajanca*
hodnocení

0x

Pokud opravdu chceš kurz, tak jsem byla spokojená v Brno English Centre na Starobněnské. Ale zvažtě jestli opravdu chcete do kurzu. Pokud chcete certifikát (FCE apod.), tak na přípravu je to fajn. Certifikát ale není v ceně kurzu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]