Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

I. stupeň - časy

Od: deniska* odpovědí: 8 změna:

Zdravím, chtěla bych se zeptat jaké časy se učí na I. stupni? :) A jak je nejlépe procvičovat?

Děkuju za odpověď a přeju hezký den.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

break*
hodnocení

3x

Ahoj :)

Pokud se učíte od 3. třídy, tak přítomný čas prostý a přítomný čas průběhový a... to je myslím všechno. Možná minulý čas, i když ten se možná začíná až v 6. třídě. Budoucí časy se učí až na druhém stupni a předpřítomný totéž. Minulý čas průběhový, nebo jak se tomu říká (např. I was coming..) se učí v sedmé a to je zatím všechno, co vím, teď jdu do osmé. :)

A jak se učit? Mně stačí DÁVAT POZOR V HODINÁCH! VŽDYCKY! Když do tebe bude někdo hučet, nebo tě jinak otravovat, řekni to paní učitelce, při učení cizího jazyka je pozornost nejdůležitější. A potom si to stačí jen doma pročíst. :) AJ je jednoduchá, je to o slovíčkách. A každý čas má takový... vzoreček (?).

Např. přítomný čas průběhový má tenhle "vzoreček":

Podmět (já, ty, on, Alena, pes - I, you, Alice, dog) + tvar slovesa to be (např. am pro 1. osobu) + sloveso s koncovkou ing (např. běžet - run - running -- ZDE JE ZDVOJENÍ, to se budeš učit, nebo to už možná i umíš :) ... a to je vše. A takhle je to u každého času. ;) Hodně zdaru, přeju! ;)

deniska*
hodnocení

Děkuju, jsi moc milá a chytrá holka :) Já už mám za sebou snad všechny časy, půjdu teď do 3. ročníku na střední. A v budoucnu bych chtěla učit na prvním stupni, tak mě zajímalo, které časy se tam učí. Moc ti děkuju :) Hodně štěstí.

praivo*

Taky se chystám do třeťáku a zjistil jsem, že úroveň výuky AJ je ve škole tak nízká, že se člověk nic pořádného nenaučí. Už jsem to tu někam psal - vytvoř si kolem sebe anglické prostředí (přepni jazyk v mobilu, choď na anglicky psané stránky, sleduj originály filmů a to v obou verzích angličtiny (mrkni se třeba na Richard Hammonds Miracles of Nature a seriál How Its Made nebo How Do They Make It? (já sleduji Top Gear, ale předpokládám, že tebe auta moc nezajímajíú), když něco nebudeš vědět, zeptej se "strejdy Googla" nebo mi napiš přes vnitřní poštu (a to myslím vážně, nerad bych měl prázdnou schránku a na konci roku zprávu "Mám problém, propadly jsem." - což už se mi taky stalo). Tímto způsobem se naučíš výrazně víc než ve škole, aniž by ses musela učit nazpaměť stovky výrazů z učebnice.

Učení se angličtiny je běh na dlouhou trať a těch pár hodin týdně ve škola ani zdaleka nestačí.

A to se týče první třídy, tak jsem tam sice mockrát nebyl (asi dvakrát s úkolem tam něco předvádět), ale počítám s tím, že prvňákům stačí přítomný prostý, ostatní by asi ani nezvládli.

doplněno 12.08.13 22:35:

Hlavně si bezhlavě neplať žádné kurzy, mohlo by to dopadnou nějak takto:

no ved to ja som si platila aj kurz a stalo to za[cenzurováno] pretoze ta co ma doucovala nikdy nemohla a mala som mat 13hod za mesiac chodila som 4meisce a mali sme 8hod

doplněno 12.08.13 22:36:

A čás výše to samozřejmě má být "Mám problém, propadla jsem."

deniska*
hodnocení

miserable*
hodnocení

0x

Jako v angličtině? Nebo jak?

deniska*
hodnocení

Ano v aj.

Omlouvám se, zapomněla jsem to tam napsat.

zvidavajanca*

Záleží na každé škole, protože každá škola začíná s angličtinou jindy a má jiné hodinové dotace. Je dobré vzít třeba učebnici a podívat se o jakých časech se zmiňuje.

deniska*
hodnocení

Děkuju :) Já jsem se byla podívat v první třídě na vyučování a oni měli už v první třídě angličtinu :))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]