Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Už mě nebaví studovat

Od: kaori odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, potřebovala bych poradit s problémem, který mě trápí už delší dobu a jsem na vážkách co dělat. Poslední dobou si kladu otázku jestli má cenu pokračovat ve studiu nebo ne. Už 5.! rokem studuju na VŠ technický obor, na který jsem se dostala asi zázrakem, ale už mě to vůbec nebaví a přerůstá to, řekla bych už, do silné averze, právě kvůli tak dlouhé době studia. Když mám otevřít skripta a učit se, tak se zaseknu na 2. stránce a učím se nějaký odstavec neustále dokola, protože si to ani nedokážu pořádně zapamatovat. Necítím ani žádnou motivaci to dokončit, snad jedinou motivací je nějaký papír, který může být malé plus při pracovním pohovoru. Původně jsem chtěla jít na jiný obor, ale nedostala jsem se a zkusila jsem "náhradu", která vyšla a připadala mi velmi zajímavá. Nicméně studium jsem podcenila (sebe snad přecenila) a dost to flákala (však to doženu, ještě je čas, bude další termín atd...), čili jsem povinnosti odkládala a tím pádem jsem zkoušky musela dělat několikrát nebo je tahala do dalšího ročníku a narůstal objem povinností v dalších ročnících. Chodím už do práce a snažím se to dodělat, ale stejně jsem všechno opět nestihla. Bakalářku mám aspoň odevzdanou, ale ještě mi chybí 4 předměty. Cítím se z toho unavená a vyčerpaná a nevím jak si dodat nějakou psychickou podporu, motivovat se a vůbec se celkově nakopnout a chytit druhý dech abych to vůbec dokončila. Trochu jsem se rozepsala ale jen abyste veděli co a jak

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

2x

nevzdávej to jsi blízko cíle , nezahoď jen tak roky studia...málokdo dělá co vystudoval... přemož se a dostuduj

mirex*
hodnocení

2x

Vzhledem k tomu, že studuješ technický obor - nevzdávej to. Na trhu práce budeš pravděpodobně velmi žádaná (i když už pracuješ).

hm*
hodnocení

2x

Fláknout se školou umí každý. Ale když už jsi tam tak dlouho a chybí tak málo do úspěšného konce, nezahoď ty roky své práce. Kdybys teď skončila, sice by se ti ulevilo, ale časem by se v tobě asi probudilo (a už napořád by tě provázelo) vědomí, že jsi se tu školu přece jen měla snažit dodělat. Když se ti podaří školu dokončit, bude to tvůj velký životní úspěch (alespoň morálně) a ten ti dodá energie a odhodlání a povzbuzení - jéje!

Když se ti ten obor dřív líbil, něco zajímavého a hezkého na něm určitě je pořád. Jen se ukázalo, jako obvykle, že z blízka není žádný obor tak jednoduchý, jak se zdá z dálky.

buss
hodnocení

1x

A to chceš stát někde za pokladnou a pod., když už jsi se na něco dala? Zaber, jinak budeš litovat!

figurek*
hodnocení

1x

já bych vám poradil celkem solidní motivaci. Školu dodělejte docela obyčejně pro peníze. S titulem přicházejí lepší možnosti, než když jste bez titulu a s lepšími možnostmi přijde lepší výplata. Jasná věc.

jh11
hodnocení

0x

Vyzkoušej jinou přípravu na zkoušku.

Jistě máš nějaký seznam otázek z každého předmětu.

A co otázka 50 stránek ve scriptách a spousty vzorců.

Zjistil jsem že při zkoušce stačí aby člověk na tu otázku zodpověděl jednou větou, ze které je patrné

že problému rozumí.

Takže při učení se zkus naučit zformulovat a vyhledat tu jednu větu.

Naše výuka probíhá od kamínků a detailů, kterými člověka zahltí až po horu.

Takže ty musíš jít obráceně a při pohledu z hory definovat problém

jako když se díváš z rozhledny na město a někde dole jsou i ty kamínky

kterými tě zpočátku zahlcují aby ti znepříjemnili výstup na rozhlednu.

vlasatec*
hodnocení

0x

Najdi si nějakou hodně špatně placenou práci, kopat kanály nebo stát u pokladny každý den, představ si že to děláš celý život a co víc v padesáti už nebudeš moct dělat ani to. Pak chuť do učení hned vyroste.

ria*
hodnocení

0x

Vyzkoušejte metodu kaizen, velký problém ukusovat po kousíčkách,

např. na začátku si řekněte, že si každý den 2x denně uvolníte 5 minut času na učení, po týdnu 2x10minut, za dva týdny 3x10minut atd..

Za pět minut studia si i líp zapamatujete, co jste se naučila a v průběhu dne si to můžete vybavovat... Dále si po každém učení dopřejte nějakou odměnu, aby jste to měla spojené s příjemným..

Je to hodně blbá situace, moc dobře jí znám, : ),

držím palce..!

luke237
hodnocení

0x

Studujes 5 let bakalare (asi 3-lety program?) a presto jeste nemas 4 zkousky (to je cely semestr!) Je treba si priznat, ze te to opravdu nebavi.

Me by spise zajimalo, co delas za praci. Je to jen financni nouzovka nebo v oboru vidis svoji budoucnost? Je to placene na urovni aboslventa bakalare VS, tedy tam, kam by jsi se chtela po absolvovani vsech zkousek financne stejne dostat? Muzes splhat po zebricku pozic v tom oboru bez nejakeho dalsiho vzdelani? Planujes v budoucnu nekdy vubec toto svoje technicke vzdelani pouzit? Je tam neco prenositelneho do oboru, ve kterem ted pracujes? (Prenositelne = muzes bakalarske vzdelani pouzit jako paku pro lepsi pozice/vice penez).

klarinka*
hodnocení

0x

Nevzdávejte to, moje teta byla moc chytrá, šla na gympl, ale udělala tu chybu, že poslední půl rok VS a odešla jen kvůli drogám apod. a teď je ji 30 a má chlapa co nepracuje a občas ji sem tam vrazí, má syna, kterému jsou 4 měsíce, práci sežene vždy po dlouhé době a na krátkou dobu. teď z mateřské živí sebe, syna a přítele.

culdabulda1*
hodnocení

0x

Pro "kaori"

- když už jsi tak daleko - tak to samozřejmě nevzdávej! - jak už zde někdo psal - nejlepší motivací jsou peníze a lepší šance v budoucnosti! - anebo - co tedy chceš raději dělat? - máš nějakou lepší motivaci, nežli jenom lenost? - Uvidíš - v budoucnosti budeš litovat! - ale nakonec je to jen Tvoje rozhodnutí a Tvůj život. Tak ahoj. Marcela.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]