Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přechod ve druháku z oboru na jiný(a školu)

Od: rob18 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den chtěl bych se optat když bych chtěl přejít ve Druháku z oboru Zedník na Automobilní (automechanik,autolakyrník) šlo by to na ty srovnáváčky nebo musim opakovat prvák znova? Děkuji za odpověd

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Dobry den.Dle meho soudu to jsou naprosto odlisne obory,tudiz opakovat.
doplněno 25.07.13 16:15: Právě ty odborne predmety mam na mysli:)Zajdi za tim reditelem,ten je v tomto fundovan.
doplněno 25.07.13 16:15: Právě ty odborne predmety mam na mysli:)Zajdi za tim reditelem,ten je v tomto fundovan.
rob18
hodnocení

Ale když to vemete tak čeština a tak je stejná :) jen odbornýá předměty...mno nevadí děkuju :)

rob18
hodnocení

Já to zkusím :) děkuju snad to půjde nechám se překvapit :)

iz*
hodnocení

0x

Teoreticky by to jít mohlo. Záleží na tom, jak plný je ročník, do kterého bys chtěl přejít a na rozhodnutí ředitele školy/učiliště.

doplněno 25.07.13 16:49:

Všeobecné předměty budou přibližně na stejné úrovni, rozdílové zkoušky by se týkaly pouze předmětů, které na stávajícím oboru nemáš (pravděpodobně půjde o odborné předměty).

Vedle toho, zda je ve zvoleném ročníku volné místo, je důležitý i počet předmětů, z nichž bys měl rozdílové zkoušky složit.

Zkus to začit řešit již v průběhu prázdnin. Na webu zvolené školy najdeš e-mail a telefon, jejichž prostřednictvím si můžeš domluvit schůzku s ředitelem školy.

Není-li ti ještě osmnáct, byl by lepší první kontakt prostřednictvím zákonného zástupce (rodičů).

První jednu až dvě zkoušky bys mohl zvládnout už koncem srpna, na školní rok by ti zůstalo méně zkoušek.

rob18
hodnocení

Takže když bych zašel za ředitelem se ho optat...jestly by měli místo a jak by to bylo tak myslíte že by to šlo? já právě nevim ale kámoš říkal že si myslí že budu muset opakovat ročník a nebo zůstat na oboru na kterym sem...

mikel
hodnocení

0x

Řekl bych, že budeš muset opakovat. Zedník a automechanik jsou dost rozdílné obory. Srovnávačky se dělají z odborných předmětů a pochybuju, že zedníci a mechanici mají stejné předměty. Já studoval ekonomiku a srovnávačky udělali jen ti, co dělali taky ekonomiku. To je jako kdyby se na ekonomiku hlásil kuchař-ti asi těžko budou ekonomiku, managment, účetnictví apod. Stejně tak to je u zedníka a mechanika.

rob18
hodnocení

Mno tak to je jasný... mě de jen o odborný ;) obecný máme stejný skoro všichni nebo přiměřeně stejný až na maturanty :) ale jak říkám já tam zajdu za Panem Ředitelem a uvidííme co mi řekne... Odhlašovat ze školy se nebudu páč bych měl pak zbytečně kdyby mě nevzal zahozenej rok (zas) :) . Ale máte pravdu ja bych stim taky takhle počítal aji to beru :) ale když to vemete každej blbec se naučí něco o motorech a tak... Ale děkuju :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]