Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chtěl bych se optat když bych chtěl přejít ve Druháku z oboru Zedník na Automobilní (automechanik,autolakyrník) šlo by to na ty srovnáváčky nebo musim opakovat prvák znova? Děkuji za odpověd
Teoreticky by to jít mohlo. Záleží na tom, jak plný je ročník, do kterého bys chtěl přejít a na rozhodnutí ředitele školy/učiliště.
doplněno 25.07.13 16:49:Všeobecné předměty budou přibližně na stejné úrovni, rozdílové zkoušky by se týkaly pouze předmětů, které na stávajícím oboru nemáš (pravděpodobně půjde o odborné předměty).
Vedle toho, zda je ve zvoleném ročníku volné místo, je důležitý i počet předmětů, z nichž bys měl rozdílové zkoušky složit.
Zkus to začit řešit již v průběhu prázdnin. Na webu zvolené školy najdeš e-mail a telefon, jejichž prostřednictvím si můžeš domluvit schůzku s ředitelem školy.
Není-li ti ještě osmnáct, byl by lepší první kontakt prostřednictvím zákonného zástupce (rodičů).
První jednu až dvě zkoušky bys mohl zvládnout už koncem srpna, na školní rok by ti zůstalo méně zkoušek.
Řekl bych, že budeš muset opakovat. Zedník a automechanik jsou dost rozdílné obory. Srovnávačky se dělají z odborných předmětů a pochybuju, že zedníci a mechanici mají stejné předměty. Já studoval ekonomiku a srovnávačky udělali jen ti, co dělali taky ekonomiku. To je jako kdyby se na ekonomiku hlásil kuchař-ti asi těžko budou ekonomiku, managment, účetnictví apod. Stejně tak to je u zedníka a mechanika.
Mno tak to je jasný... mě de jen o odborný obecný máme stejný skoro všichni nebo přiměřeně stejný až na maturanty
ale jak říkám já tam zajdu za Panem Ředitelem a uvidííme co mi řekne... Odhlašovat ze školy se nebudu páč bych měl pak zbytečně kdyby mě nevzal zahozenej rok (zas)
. Ale máte pravdu ja bych stim taky takhle počítal aji to beru
ale když to vemete každej blbec se naučí něco o motorech a tak... Ale děkuju
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.