Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dějepis - jak se ho naučit?

Od: marekluks* odpovědí: 5 změna:

Čau poradte mi ěkdo jak se mam naučit dějepis vůbec mi to nejde do halavy ani mě to moc nebavi a je toho občas trochu moc. Jak se mám naučit kde kdy a co se kde stalo?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martini*
hodnocení

0x

Velmi důležité je se učit nahlas, sám a v tichu. Vždy si přečti určitý úsek a převyprávěj si ho vlastními slovy, co si z toho pamatuješ, pak se koukni zpět, na co jsi zapomněl a to si znovu řekni nahlas, pak si to ještě jednou sám přeříkej. Vypadá to zdlouhavě, ale funguje to. Někomu pomáhá u opakování chodit. Někdo má různé pomůcky, jako že si dělá říkanky. Postačí nějaká úplná pitomina a už ti to pomůže, protože si jí vybavíš. Také je dobré se o tom s někým bavit. Když někomu něco vysvětluješ, sám si to zapamatuješ.

ukulele*
hodnocení

0x

1. nesmíš si říkat, že Tě to nebaví, sežeň si knížky týkající se toho a toho období, třeba romány, nebo si pusť nějaké filmy, vyhledávej různé perly, já jsem si třeba zapamatoval různá zranění, nebo pikantnosti na hist.osobnosti a rázem se mi zlidštili, víš co tím myslím?

miljan*
hodnocení

0x
Dějepis je největší podvod. Např. Lenin nebyl Lenin, říjnová revoluce nebyla v říjnu, Leningrad nebyl Leningrad, kdoví jak to tenkrát bylo.doplněno 16.04.09 21:05: citaty.kukulich.net/...

hodnocení

0x

Na Dejepis jedine tahak. Pri zpusobu, jakym se na ceskych skolach dejepis vyucuje (memorovani datumu), nic jineho nezbyva. Pokud to cloveka nebavi, tak nema sanci se vsechny datumy a udalosti naucit.

To se naucis jedine ve chvili, kdy te to bude bavit a zacnes si jednotlive udalosti davat dohromady, pochopis jejich logickou navaznost, uvidis, jak jedna udalost vedla k dalsi...pak se Ti to spoji vse jako skladacka a bude pro tebe hracka vysipat historii z rukavu.

Memorovanim si zapamatujes jen par nejdulezitejsich datumu. Budou to nicnerikajici cisla v dlouhe historii, neuvidis mezi nima zadnou spojitost a nezapamatujes si je.

Takze bud si z historie udelat svuj konicek a pak to pujde samo, nebo to rovnou vzdat.

Kdysi sem cet rozhovor s jednim historikem a ten rikal, ze ve skole ho take dejepis nebavil a nedokazal se ho naucit...

jabraka*
hodnocení

0x

Velice pěknou pomůcku jsem před časem koupil dětem na učení dějepisu.Byla to mapa s datovou osou.Tam byla přiřazena časová událost v jednotlivých známých zemích,takže si člověk dal k sobě vše,co se v tom období dělo v celém známém světě.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]