Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam dal... na VS? nebo

Od: 987654 odpovědí: 7 změna:

Ahojte,

hlasila jsem se na VS ( japonska filologie), ale navzali me... predtim jsem studovala stredni hotelovou skolu.

zrovna ted nevim co dal... momentalne jsem v nemecku ( nemcinu zvladam jen tak tak) a chtela bych tu zustat rok a najit si tu praci... a pak? bylo by moudre jednoduse pokracovat v praci a delat v McDonalodovi, nebo se vratit do cech a zkusit to jeste jednou s prijimackami, nebo pokracovat ve studiu v nemecku? Problem je jaky obor ( miluju japonsko a jeho kulturu, ale jake me pak ceka uplatneni?... nekde jsem cetla ze vydat se na socialni studia v soucasne dobe je jednoduse blyb napad...) Mozna nad tim zacinat prilis brzo ( preci jenom me ceka jeste rok...) ale, zrovna ted nevim kam bych se potom mela vydat dal... jak ten rok v Nemecku vyuzit...

dekuji za rady :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vydělat a Japonsko navštívit! ;) Batůžek, pas do kapsy a hybaj do světa!

987654
hodnocení

mno jo, to by se mi libilo *tuc*... ale co s moji soucasnou situaci? *nevi*

jednou bydlet v japonsku je muj sen... ale nevim, co ze mne tou dobou bude *ee*

laik*
Japonci zrovna na cizince moc zvedavi nejsou. Co se tak da docist na Internetu, tak ziskat povoleni pro dlouhodobejsi trvaly pobyt je prakticky nemozne.
Studovat za rok skolu v Nemecku, kdyz bojujes s nemcinou ... No nevim nevim. Ocekaval bych, ze na prolezeni nemecke univezity musi clovek umet nemecky dost dobre.
Osobne bych se ten rok snazil naucit nemecky co nejlepe, najit si tam praci, vydelat, co to jde a pak zkusit znova prijimacky na tu filologii. Uz vis, co te tam ceka, takze se na ne muzes pripravit lepe nez ti novi uchazeci.

hodnocení

0x

Japonsko je docela v pohode, akorat je tam trochu tesno. Hlavne v Tokiu (napr. byt o velikosti 7m2 vcetne koupelny, kruteho dusna a vsudypritomnych svabu).

Kazdy je mily, usmevavy, klani se, nikdo ti nerekne, co si skutecne o tobe mysli, akorat male deti si na tebe ukazujou, smejou se tvoji bilej drazce a dokola opakujou gaidzin...

Ale studovat japonskou fylologii? To jako vazne? Co proboha s tim? Jake vidis uplatneni?

Byt Tebou, udelam si nejakou poradnou skolu v BRD, pri tom si muzes treba privydelavat i v tom McDonaldu, do nemeckeho jazyka se zapracujes a pak muzes zacit pracovat pro nejakou firmu a dostat se treba i do toho Japonska.

A nebo si vydelas dostatek alepson na dovolenou tam.

Tou poradnou skolou tedy nemyslim fylologii nebo socialni studia.

daniell*
hodnocení

0x

Ty chceš studovat obor na vysoké který ti bude ohledně výdělečné činnosti naprosto na nic v Evropě nepoužitelný v americe také . V Japonsku trochu ano ... Získat v Japonsku trvalý pobyt? ... už tak je tam dost lidí a místa málo o další tam zrovna moc nestojí.

hodnocení

0x

Překladatel z japonštiny, to by mohlo mít nějaké uplatnění.

honzapohanka*
hodnocení

0x

Zkus rok využít studiem například japonštiny a pak zkus VŠ znova. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]