Nejste přihlášen/a.
Ahojte,
hlasila jsem se na VS ( japonska filologie), ale navzali me... predtim jsem studovala stredni hotelovou skolu.
zrovna ted nevim co dal... momentalne jsem v nemecku ( nemcinu zvladam jen tak tak) a chtela bych tu zustat rok a najit si tu praci... a pak? bylo by moudre jednoduse pokracovat v praci a delat v McDonalodovi, nebo se vratit do cech a zkusit to jeste jednou s prijimackami, nebo pokracovat ve studiu v nemecku? Problem je jaky obor ( miluju japonsko a jeho kulturu, ale jake me pak ceka uplatneni?... nekde jsem cetla ze vydat se na socialni studia v soucasne dobe je jednoduse blyb napad...) Mozna nad tim zacinat prilis brzo ( preci jenom me ceka jeste rok...) ale, zrovna ted nevim kam bych se potom mela vydat dal... jak ten rok v Nemecku vyuzit...
dekuji za rady
mno jo, to by se mi libilo ... ale co s moji soucasnou situaci?
jednou bydlet v japonsku je muj sen... ale nevim, co ze mne tou dobou bude
Japonsko je docela v pohode, akorat je tam trochu tesno. Hlavne v Tokiu (napr. byt o velikosti 7m2 vcetne koupelny, kruteho dusna a vsudypritomnych svabu).
Kazdy je mily, usmevavy, klani se, nikdo ti nerekne, co si skutecne o tobe mysli, akorat male deti si na tebe ukazujou, smejou se tvoji bilej drazce a dokola opakujou gaidzin...
Ale studovat japonskou fylologii? To jako vazne? Co proboha s tim? Jake vidis uplatneni?
Byt Tebou, udelam si nejakou poradnou skolu v BRD, pri tom si muzes treba privydelavat i v tom McDonaldu, do nemeckeho jazyka se zapracujes a pak muzes zacit pracovat pro nejakou firmu a dostat se treba i do toho Japonska.
A nebo si vydelas dostatek alepson na dovolenou tam.
Tou poradnou skolou tedy nemyslim fylologii nebo socialni studia.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.