Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lehká písnička

Od: antitalentd odpovědí: 4 změna:

Ahoj, v září nastupuji na střední školu a volila jsem mezi hudebkou a výtvarkou. Ani v jednom předmětu nejsem extra dobrá, ale něco čistě zazpívám. Mohli byste mi prosím poradit nějakou slavnější písničku (ne z trampského zpěvníku, prosím :D), kterou bych popřípadě v září mohla předvést učitelce?

Nejlepší by bylo, kdyby ji zpívala žena, ale nebyly tam moc výšky. Líp se mí zpívá dole :))

Všechny písničky co jsem našla mi prostě neseděly... Třeba vy znáte nějakou lepší :)) Byla bych vám moc vděčná!:)

Školou povinným přeji pěkný začátek práznin a těm pracujícím - pěkný začátek víkendu :))

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Hudební výchova na SŠ je něco jiného než na základní škole, pravděpodobně nebudete předvádět nic.

Nemá smysl hádat, co by ti mohlo "sednout", když nic nevíme o tvém hlasovém rozsahu, zájmech (kvůli textu), a když ani neuvedeš, co ti "nesedlo".

Písniček jsou spousty, šance, že by se někdo z nás trefil, minimální.

doplněno 28.06.13 20:58:

Anittalentde, ano, jde především o základy hudební nauky, vývoj hudby a zařazení do celkového historického a kulturního kontextu.

Páárkrát do roka si můžete i zazpívat, (náš učitel si potrpěl na kánony), ale na zpěvu HV na SŠ (s výjimkou uměleckých a pedagogických škol) opravdu nestojí.

doplněno 28.06.13 20:59:

Můžeš odpovědět alespoň na některou z mých otázek?

antitalentd
hodnocení

Aha, ale pokud se ve výtvarné výchově kreslí + je k tomu nějaká látka, co bude v HV? Tam bude jen látka? Jasně, je to na učiteli, ale přece jen se tam něco dělat musí...

hodnocení

0x

Zkusil bych nějakou cimbálovku. Ty jsou stavěné tak, aby je mohl zpívat prakticky kdokoliv s pohárkem v ruce :) Můžu dodat jména těch, které se zpívají skutečně dobře.

praivo*
hodnocení

0x
Co se týče not, jako jedna z nejlehčíh se mi zdá Dajána. Ale pokud chceš překvapit, volil bych minimálně něco jako Červená řeka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]