dobry den.jsem z jednovajecnych dvojcat. bude me a me sestre Stelle bude patnact. ja chodim na stredni skolu ekonimickou a Stells chodi na hotelovku. ucime se vyborne. nejmladsi sestra a druha nejmladsi sestra (Gabriela a Katerina) jsou velmi hodne. naucili se velmi brzy chodit a pod. ale to neni problem. dohromady je nas pet. sedmileta sestra valentinka nechce do prvni tridy a casto me v noci budi a povida ze ma strach. dost se o ni bojim. nevim co mam delat. maminka nam umrela rok po narozeni kacenky na rakovinu a na me ackoliv jsem z dvojcat prepadla veskera prace. jenze ja s vali nemuzu vubec nic delat. je to normalni ze se boji, place, ma nocni mury a parkrat byla i namesicna. skola se blizi a s ni i stale vetsi problemy s vali a ja nemam kvuli ni dostatek spanku a pri krmeni a starani se o gabinku ktere jsou dva a kate bude jeden. Stells mi sice pomaha jenze jsme sami. tata pracuje a pribuzni jsou pres celou republiku. o skolni roce mame zajistenou au pair ale prazdniny konci a jak jsem se zminovala. valinky obavy a problemy se stupnuji. diky Nella
bojí se školy, protože se jí svět líbí takový, jaký je, tj. bez školy. Možná by pomohlo, kdyby si spojila něco, co se Valentince líbí se školou. Například, že první měsíc dostávají prvňáčci zmrzlinu a to takovou o jakou si řeknou. Prostě něco, co ji spojí něco příjemného s tím, co je jí dosud nepříjemné. A neboj se, že budeš dělat něco, co není fér. Rodiče to dělají běžně. Slibují dětem modré z nebe, aby vyřešili krizovou situaci.
Přestože se občas v lidském životě vyskytnou různé příběhy, občas až nepravděpodobné, promiň, ale ani já Ti nevěřím. Jste 15 letá dvojčata, Ty se staráš o Valinku /6/ a navíc Gábi /2/ a Katy /1/. Zmiňuješ nejvíc sebe, pokud se skutečně o sestry staráš, měly byste o ně pečovat se Stelou stejným dílem. Jste obě stejně staré a vyspělé. V dnešní době chodí snad už všechny děti /pokud se dostanou/ do MŠ. Tam se naučí samostatnosti, přípravě na školu. Když jste se Stelou ve škole, kde je Valinka a ty 2 malé? Určitě je Valinka ve školce. A kdo si zvykl chodit do školky, pro toho je pak přechod na základku snadný. Jdou s ním i jeho kamarádi z MŠ. Během školního roku se o děti stará chůva. Pokud je tatínek finančně zajištěný, proč ji tedy nenechal působit i o prázdninách? Abyste si ty a Stela mohly odpočinout od školy a připravit se na další ročník? Proč musíš o prázdninách dělat chůvu Ty? Proto si myslím, že nám tady věšíš bulíky na nos. Bylo by lepší, než popouštět uzdu fantazii, vzít si k ruce Pravidla českého pravopisu a zdokonalovat se v mateřském jazyce. Máš tam chyb jak máku. Jaga.
Val mi proste nechce rict proc se boji. at se ji ptam jak chci. proste ze ma strach a skoro na kolenou prosi at ji tam neposilam. Kdyz byl ale zapis rikala ze se ji tam libilo. bydlime na vesnici a jeji skola je o ulici dale nez ta ma takze bych ji vzdycky doprovodila. detsky psycholog je nejblize v karlovych varech a ja sama k nemu nemohu. uz kvuli gabince a kacence. sice by je Stells mohla pohlidat ale sama to nezvladne.mame jen jednoho souseda ale ten taky pada jelikoz nam kradl jablka. jestli se tohle nekomu stalo a vi co dal tak prosim o radu. dekuju Nella
ladinpraha*
Fantazii máš dobrou, ale tu povídku už jsi trošku překombinovala.
doplněno 10.08.13 13:57:
Potřebuješ připomenout své příspěvky, které jsi sem pod různými nicky napsala?
jh11
Zkuste ještě před začátkem roku zajít do školy, zjistit která učitelka jí bude učit a nějak jí to vysvětlit.
Aby se třeba seznámily dříve a aby sestra se nástupu do školy nebála.
nechapu co tim myslite...nechci byt drza ale jestli me dokaze neco vytocit tak jedine nejakej blbec co kazdemu rika ze mu neveri. ze to musi byt tak a tak a ze on to vi nejlip. nevymyslim si.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.