Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozdil mezi bc. setrou a mgr. sestrou?

Od: petulaa* odpovědí: 8 změna:
8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hoummy*
hodnocení

0x

Jedna dělala školu 3 roky a druhý 5 let, ta druhá (mgr.) už má jakoby bc. titul a ještě +2 roky studia.

petulaa*
hodnocení

To vim ... Jde mi o to, jaky je rozdil v jeji praci?

xart*

to asi podle toho, co je náplní jejich práce ... mohou dělat úplně stejnou práci, ale třeba ta s Mgr. se může stát snadněji vrchní sestrou.

xart*
hodnocení

0x

Moc nevím na co se ptáte, ale obecně je Bc. titul z tříletého bakalářského studia a Mgr. z dvouletého studia, zpravidla navazujícího na bakalářské studium.

Tak že rozdíl mezi Bc. a Mgr. sestrama je ve vzdělání :D ... jestli se ptáte na toto.

petulaa*
hodnocení

Jde mi o to, v cem se vyplati dale studovat na mgr ...? Jaky je rozdil v jeji uplatnosti ...

martinaa*

Vyšší titul - víc peněz. A také se u některých oborů může stát, že teprve v mgr. studiu se volí specifické zaměřeření, ale nevím, jak u všeobecných sester.

doplněno 09.08.13 13:47:

Prostě Mgr. bude vždy stát výše a mít vyšší ohodnocení, ať už profesní nebo finanční, než Bc. ;)

doplněno 09.08.13 17:07:

Ivzez - vidíte, to jsem netušila. Měla jsem za to, že bc a mgr patří každá do jiné platové třídy a tím se zaměstnavatel řídí...*nevi*

petulaa*
hodnocení

Volit si muzu uz v bc. ... Diky za reakce ,...

iz*

Ten, kdo chce brát (vyžadovat) úplatky, je bude brát, ať má jakékoliv vzdělání. Přestože titul ani vzdělání samy o sobě nemají s úplatností žádnou souvislost, zdá se mi pravděpodobnější, že na místo, kde lze brát úplatky, se dostane spíše člověk s vyšším vzděláním.

Nechtěla jste se zeptat spíše na možnosti uplatnění sester s bakalářským a magisterským vzděláním?

___ Reakce na Martinau:

Budou-li obě sestry pracovat ve státním zdravotnictví (což se mi nejeví nepravděpodobné), bude každá ze sester stát tam, kam je zařadí zaměstnavatel.

Ve státním sektroru se sestry odměňují podle tarifních tabulek. Zaměstnavatel zařadí do jednotlivých tříd práce podle obtížnosti.

Sestra pak musí splnit kvalifikaci předepsanou pro tu kterou třídu a k další (vyšší) kvalifikaci se už nepřihlíží.

Tzn., že se klidně setkáte se sestrami s magisterským zařazenými do nižšších platových tříd a se sestrami s bakalářským vzděláním ve vyšší třídě.

Vždy to záleží na zřizovateli.

___ Vyšší vzdělání sice zvyšuje šanci na zařazení do vyšší platové třídy, ale pokud bude zaměstnavatel šetřit, ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]