Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

PedF UK nebo FF UPOL (angličtina)

Od: tom6 odpovědí: 2 změna:

Ahojte, řeším dilema. Byl jsem přijat na tyto dvě školy na PedF UK (angličtina a ICT) a na FF UPOL (anglická filologie). Kam byste šli raději? Která bude lepší z hlediska pratického jazyka? Chci být učitel nebo tlumočník. Ale tuhle specializaci si vybíráte spíše až na magistru. Chodím na pomaturitní studium a většina učitelů má právě Anglistiku na FF. Nemáte někdo zkušenosti se studiem těchto oborů? Nevíte jestli mi bude stačit 54b z 80 na Pedf UK (anj a zsv)? Také jde o město. Jsem gay a společenský život v tomto směru se bude asi dost lišit, nemyslíte? Děkuju

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

tererere*
hodnocení

2x

ahoj, já teda chodím úplně na jiné odvětví, ale kamarádka si vybrala bohemistiku.. teď na magistru mají předměty k pedagogickému minimu a je za to sakra ráda, protože s bohemistikou jako takovou může leda překládat staročeštinu a nic víc. Je sice pravda, že zná kompletně historii Českých zemí, jednotlivé etapy vlád, vývoj českého jazyka, významné české osobnosti a spojitosti s jinými zeměmi, ale jinak je to k prdu. Chápu angličtina je někde trochu jinde než staročeština, ale jde o ten princip..O tu úzkou specializaci, která omezuje v rozletu. Někomu stačí být tlumočník, ale je potřeba si udělat "zpětná vrátka", kdyby náhodou.. Kromě toho překladatelů ubývá, jsou vytlačováni technikou.. Je sice pravda, že počítač postrádá cit pro skladbu vět a sémantiku, ale neznám nikoho, kdo by se živil výhradně jako tlumočník. To už bych volila spíš zahraniční vztahy, aby člověk uměl dobře jazyk/y (svět není jen AJ) a mohl se pohybovat ve společnosti, kde se uplatní nejen v překladu. Popravdě neznám asi nikoho, kdo by se z fildy nějak významně uplatnil v oboru (ale nic proti filozofům).. povětšinou si každý pak dělá pedagog. minimum, aby mohl učit nebo dělá v knihovně..

Jinak taky existují určitě nějaké hezké pestrobarevné grafíky (VŠ žebříčky) pro jednotlivé školy a snad i obory (protože celek může být velmi pozitivní a zrovna tvůj obor může být pěkně k ničemu, ale je to tak zkreslené, že nic nepoznáš), které se zabývají uplatněním studentů na trhu práce. Někde mají i uplatnění v oboru, který vystudovali.

tom6
hodnocení

Někdo kdo studuje přímo angličtinu na Pedf UK? O studium na této fakultě je tak težké na internetu něco najít :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]