Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna střední školy až v 3. ročníku

Od: rod* odpovědí: 3 změna:

Zdravím,
Jsem studentem střední půmyslové školy ...obor technické lyceum ... na škole jsem již 3. rok. Dříve jsem neměl problém ...bohužel až nyní se hodiny a celkový rozvrh stále více "ponořují" to techniky , která je mi úplně cizí ...
Asi si řeknete proč jsem se neodhodlal k přestupu dříve než v 3. ročníku ... bohužel na toto si sám neumím odpovědět ... asi strach ... předtím ani o nic nešlo a známky byly v pohodě... až teď docela přituhuje a konec roku určitě nebude tak příznivý jako pololetí. Udělal jsem velkou hloupost, že jsem se dříve neinformoval co přesně se bude v hodinách učit, ale stalo se...
Můj dotaz tedy je:
Je možné z dané školy přestoupit aniž bych musel opakovat oba 2 předešlé ročníky na nové škole? Nebo alespon nastoupit do druháku. Rád bych šel na Obchodní Akademii ... i na tu nejbližší ve svém okolí mám dojíždění dál ... neznám tam nikoho ... ale přesto tam chci(toto píšu aby bylo jasné že nejsem ničím a nikým zaujatý) ...už prostě vím kam bych chtěl a kde naopak určitě nechci být.
Podle toho co vím tak je potřeba udělat rozdílové zkoušky, což by podle měl neměl být problém ... akorát nevím zda je to možné jen na škole podobného typu (SPŠ - SPŠ)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Nedávám radu spíše přispívám do vínku.Kamarád šel z jedné školy do druhé v jednom městě z oboru silnoproudař na obor slaboproudař a rozdílovky mu nedovolili, jenom kámošům z identického oboru povolili rozdílovky ale doporučím zeptat se spíše na vedení školy kde ti dají jasné odpovědi na tvé otázky...

svetluska*
hodnocení

0x

Záleží na dané škole, jak se k tvé situaci postaví. Zda mají místo, jestli se předměty alespoň částečně kryjí, atd. Také je určitě bude zajímat, tvé odůvodnění a znalosti. Za zeptání nic nedáš, tak s chutí do toho. Nic ti ani nebrání, poptat se na více školách. Tak hodně štěstí.

hodnocení

0x

přesně tak, záleží na škole jestli tě nechá dělat rozdílovky nebo prostě budeš muset od prváku...ale pokud ty známky dáš aspon na čtyřky(ty předměty co ti nejdou) tak si myslim, že je zbytečný na poslední rok měnit školu a třeba i ztratit ty tři roku..protože třeba na tý obchodce bude taky nějakej předmět nebo učitel kterej ti nepadne do voka...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]