Nejste přihlášen/a.
Ahoj... Jmenuji se Terka a po dokončení Základní školy bych chtěla jít na DAMU. Bohužel, ale nevím co to obnáší. Mamka mi říkála, že budu potřebovat zpěv, ale jelikož já zásadně před nikým nezpívám, tak ani nevím, jak zpívám. Herectví mě hodně baví a já vím, že na to mám, ale co s tím zpěvem? Víte, já nejsem moc sebevědomá, ale, že jsem v herectví dobrá, vím na 100%. A to hlavně proto, že nejsem jediná, kdo mi to řekl. Řekla mi to moje učitelka, rodina, kamarádi a to mi rozhodně stačí...Co se týče známek, tak já mám hlavu na 2ky a proto, když se budu snažit vím, že na to mám...
A peníze...? My sice nepatříme k nejbohadším, ale moje rodina a přátelé mě budou podporovat ve všem...
Jsem teprve v 6. třídě, ale připravovat bych se měla už teď, protože já tam opravdu půjdu a to vám mohu říci na 100%...
Všem, kdo si na mě udělá čas svou odpovědí, moc děkuji a doufám, že se mi můj sen splní a vám všem, kteří si ho také také chtějí splnit a jdou si za ním přeji mnoho a mnoho štěstí...
...jak jednou řekl Will Smith: ,,Žádný cíl není, tak daleko, aby na něj nedosáhla křídla tvých snů..."
Jelikož, naše rodina není bohatá a máme dluhy a všechno...,tak si nemůžeme dovolit příliš. Mím snme je, ale odjed do spojených států, kde bych udělala částečnou kariéru..Všechno žije ve snech a naděje přece umírá poslední...
Terka (12)...
Jsi si sice jistá na 100%, ale viděl tě někdo "z branže"? Chodíš někam hrát do divadelního souboru? Hrála jsi už v nějakém představení, víš co všechno "herectví" obnáší? Pokud si myslíš, že jsi dobrá, baví tě to a máš talent, zkus se nejdřív poohlédout po nějakém souboru v okolí, aby sis herectví vyzkoušela. Postupně získáš praxi, něco se přiučíš od zkušenějších.
A hlavně jdi za svým snem! Držím palce a těším se, že možná někdy někde půjdu do divadla právě "na tebe"
Už dlouho přemýšlím, že půjdu do dramatického kroužku, ale bydlím v malém městě s celkem 10 000 obyvatel... (To není moc) Když sem si prohlížela stránky města, narazila sem na něco, jehož popis by mohl odpovídat divadlu, ale...nejsem si jistá. Proto přidávám obrázek.
Určitě to tam zkus, každá zkušenost dobrá. I v našem šestitisícovém městečku máme divadelní soubor, pro dospěláky i pro děti a mládež. Běž se tam podívat a uvidíš jaká je atmosféra a kolektiv.
Určitě zkusím...děkuji Já si moc ráda zpívám, ale buď, když někdo není doma, nebo potichu. Já sama sobě zním ,,né špatně", ale nevím jak zním pro ostatní.Zkoušela sem se i nahrávat, ale tomu věřit nemůžu...
Tak, já něco zkusím.
Ahoj Terko. Sen je to pěkný. Ale dostat se na DAMU není jednoduché. Těch uchazečů je moře. A nedostala se tam ani spousta takových, kteří odehráli hodně dětských rolí...Ale nechci Tě od toho zrazovat, nejhorší varianta je, neudělat pro to vůbec nic. Kromě divadelního kroužku bys měla zkusit i nějaký casting. To by pro Tebe byla hodně užitečná praktická zkušenost. Přidávám Ti odkaz, mrkni na castingové agentury...S herectvím se musí od někud začít., ale jinak je to pěkná řehole. Kromě talentu je třeba mít obrovské štěstí na lidi v této branži. Není lehké se prosadit...
Není zač. Přeji Ti hodně štěstí!
Moc vám děkuji za odpověˇa hlavně za odkaz, protože už od minulého roku hleedám castingy a nic...Hrozně mě to štvalo...jednou mi mamka nšala jeden, ale ten sem prošvihla. Byl to sice konparz (do filmu Jiřího Menzela) ale řekla sem si, že nějak se začít musí...Bohužel tedy..sem ho nestihla. Budu proto dělat vše co bude nutné... Ještě jednou děkuji...
Jde o divadlo, ale nejen o ně. Paní Bolevská se zabývá i rétorikou, která se může hodit i pro jiné obory (školství, právo, novinařina, ...)
Všimla sis, že váš DK má i dětský pěvecký sbor? Ale jak jsi na tom se zpěvem, by ti mohl/a říct i učitel/ka hudební výchovy v "tvé" ZŠ, ten/ta by tě mohl/a i nasměrovat dál.
___ Zkouším najít SŠ, věnující se herectví, ale nacházím jen konzervatoř. VOŠ herecké bývají soukromé (školné cca 20.000 Kč ročně + přijímačky + zápisné).
Možná, že bys mohla po ZŠ jí na střední pedagogickou školu, kde by ses připravovala v uměleckých disciplínách (zpěv, hudba, pohybová výchova), mluva, a po ní se přihlásit na DAMU ...
Terko, máš hezké přání, ale jde o přání, které má v tvém věku spousta dívek. Potřeba je především talent.
Co kdybys začala tím, že by sis napřed vyhledala nějaké informace o možnostech studia herectví po základní škole (na DAMU lze studovat až po maturitě, jde o vysokou školu)?
Dále si zjisti, jak jsi na tom se zpěvem, zpěv je pro herce povinný předmět, pokud bys šola ze ZŠ na konzervatoř, musela bys hrát i na nějaký hudební nástroj (dříve byl v prvních dvou letech studia povinný klavír, v dalších letech kytara - ale to se mohlo změnit).
Nyní by ses mohla přihlásit na základní uměleckou školu - na obory zpěv a herectví, případně můžeš začít navštěvovat různé kroužky s tímto zaměřením.
Pokud sníš o studiu a částečné kariéře v USA, vrhni se do intenzivního studia angličtiny.
Ale s kariérou herečky ve státech moc nepočítej, protože nejsi rodilá mluvčí (bude vadit cizí přízvuk).
___ Takže si zkus něco vyhledat a pak v tomto dotazu pojkračuj doplňujícími otázklami (nezakládej nový dotaz).
doplněno 25.06.13 17:06:Terko, kolik občanů USA ti už potvrdilo tvůj "americký přízvuk"?
Hudební nástroj není potřeba všude, býval povinný na konzervatoři.
V dnešní době lze herectví studovat na VŠ (DAMU), vyšších hereckých školách (obojí až po maturitě na SŠ).
Po základní škole bys mohla jít na konzervatoř (tam je ten hudební nástroj i povinný zpěv), nevím, jestli už dnes nejsou i jiné SŠ, na nichž bys mohla herectví studovat.
Ale také bys mohla jít na gymnázium, herectví se věnovat na základní umělecké škole nebo v některém zájmovém kroužku a po maturitě jít na DAMU.
U přijímacích zkoušek budeš muset předvést pohybový talent, fyzičku, přednést (zahrát) cca 3 monology nebo dialogy (k těm si můžeš vzít hereckého partnera) a pohybově vyjádřit zadané téma (tzv. herecká etuda), možná, že něco přibylo.
Na konzervatoři byla částí přijímaček i zkouška hudebního sluchu, smyslu pro rytmus a hudební teorie.
___ Možná by nebylo od věci se věnovat víc i češtině - formulaci myšlenek a dotazů (z tvého dotazu nevyznělo, že chceš vědět, co je potřeba k přijímacím zkouškám).
___ Je zbytečné cítit se dotčeně pro pár poznámek, jimiž jsem tě nemínila urazit, nýbrž nasměrovat ...
Talent..? Dobrá, nemyslím si, že jsem bez talentu...Nechci aby to vyznělo blbě, ale já to prostě řeknu na rovinu: Talent mám... Vím to! A...ten přízvuk? Víte, já nevím proč, ale já mám ,,Americký" přízvuk...Když mluvím anglicky, vždy se najde jeden kdo mi to řekne. Niní se učím Angličtnu a v příštím roce se budu učit Ruštinu. jazyky mi problém nedělají to spíše nesmím být ,,líná". :D Myslím, že z toho co jste mi napsal/a si myslím, že jediný problém je asi ten Hudební nástroj. Na nic nehraji a i kdybych musela, tak...nevím no...docela mi to nahnalo hrůzu, protože je to další věc, který by mi mohla překazit plány. Možná bych to zvlídla, ale nevím...Samozřejmě dám na vaši radu a budu vyhledávat, co nejvíce informací o tom co chci vědět...Jde mi hlavně o to, co je na té škole potřeba, především na přijímačkách.
Tak děkuji za odpověď a hezký zbytek dne...
Být herečkou je snem každé mladé dívky. To jenom já jsem chtěla být strojvůdcem.
Hlásí se jich moc a moc. A vybírají jen několik nejlepších.
Herec musí, nebo by měl mít dostatek talentu. Umět všechno - dobře zpívat /Ty ani nevíš, jak zpíváš/. Ve škole nemáte pěvecký sbor, kde by ses mohla uplatnit? Měla bys být pohybově nadaná, navštěvovat třeba ZUŠ, dělat tanec, rytmiku. Jistě sis všimla, že herečky často i tančí, musí mít perfektní schopnost pohybu. Hra na hudební nástroj je také velké plus. Třeba pan Kemr hrál vynikajícím způsobem na housle. Hudební sluch je také potřeba. Prospělo by Ti začít hrát někde v ochotnickém divadle. Tam by ses otrkala.
Krásná být nemusíš. Třeba herečky paní Bydžovská, či Hrzánová nejsou žádné krasavice, ale jak hrají! Důležité je se zapojit do kroužků, sborů apod., kde si procvičíš zpěv, pohyb, správnou výslovnost,mluvení.
Ta Émerika, do které vkládáš naděje, Ti asi nepomůže. Tam si dělat kariéru: mají celou řadu vlastních hvězdiček, které se potřebují prosadit. Neohrnuj nos nad svou vlastí a raději začni něco dělat. Hrát, zpívat, tančit...Kdo jenom sedí, nic nedokáže. Ale počítej s tím, že úspěchů dosáhne jen velice málo lidí. Hodně povolaných, málo vyvolených. Jaga.
ahoj, jmenuji se Eliška Vlachová.Je mi 14 let a zaujal mně text od "Terky".Také chci jít na DAMU, ale chci jen připomenout, že pro ty, co o tomhle oboru nic neví, tak před tím, než půjdete na DAMU,tak musíte vystudovat konzervatoř.Radím vám vygooglit si to.Myslím si, že konzervatoř je skvělá škola i DAMU.Mám dve tety,které vystudovali konzervatoř i DAMU, mají i světové ocenění.A proto u nich čerpám inspiraci.Ne jen DAMU (divadelní akademie můzického umění), je skvělá ale i FAMU(filmová akademie můzického umění). PS: držím palce všem,co se chtějí pohybovat v tomhle oboru.
Čekám, že sem někdo také přispěje komentáři.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.