Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém se střední

Od: theboxer odpovědí: 10 změna:

Ahoj, mám probmém se školou. Je mi 18 a jsem na konci 1. ročníku na jedné stavební průmyslovce na oboru Technické lyceum. Před rokem jsem na stejném oboru propadl z matematiky (neúspěch u reparátu). Teď po zopakování ročníku mám z matiky opět dělat reparát a bojím se, že to nezvládnu. Rodiče už mi nevěří a pracovat mě nechat nechtějí. Co by jste mi poradili? Předem díky..

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bonie*
hodnocení

2x

Našla bych si jinou školu. Co tě baví? tam začni přemýšlet.

theboxer
hodnocení

Díky, ale právě o to jde.. Mě baví fotbal a posilování.. Na základní škole jsem problém neměl, a procházel jsem s jedničkama.., ale střední je už něco jiného.. Nemám vůbec představu o určitém oboru který by mě zaujmul a bavil :(

bonie*

nj, fotbal a posilování... to je těžký... manuálně zručný jsi? Zájem i o něco jiného? Příroda, motory... stavby - třeba jako řemeslo... Si na tu posilovnu budeš muset něčím vydělávat ;)

No jestli rad posuluje tak muže zkusit zednika ten si za šichtu zaposiluje až až
praivo*

Dnes má šanci i šikovný truhlář.

theboxer
hodnocení

Jde o to, že když se dám teď na truhláře, tak nikde nemám žádnou jistotu, že ze mě bude úspěšný truhlář a dokážu se tím uživit..

Manuálně zručný.. těžko říct.. otec má autodopravu a je vyučený automechanik a doma sem tam na autě něco děláme, takže se trošku vyznám v autě.. k té zručnosti..když mi, někdo něco vysvětlí jak co dělat tak to zvládnu..,prostě, abych mohl říct, že jsem zručný to nemohu, ale kopyto také nejsem..;)

praivo*
Jistotu úspěchu a velkého výdělku nebudeš mít nikde.
theboxer
hodnocení

Má potom cenu dělat nějakou školu? Ta mi přeci jen zvedne šanci na získání zaměstnání, ale nezaručí mi to 100%ně.

pearmonik*
Dobra skola se velmi vyplati,remesla jsou dobre treba zamecnik,zamky budou porad, kominy ted taky nesou nebo svareci, otazka je co za 30 let ale to ma jistotu maloktere povolani. Urcite nektera remesla nesou moc krasne penize je dobre kouknout na internet co bude chybet za 10-15 let. Vhodnym remeslem se vydela urcite vice nez maji absolventi vetsiny humanitnich vysokoskolskych oboru

luke237
hodnocení

0x
Ja hlavne nechapu, jak muzes 3x (prvni pokus v prvnim rocniku, reparat, druhy pokus v prvnim rocniku) propadnou z matematiku v prvaku. Nevim uz presne, co se tam vysvetluje, ale je to vsechno strasne primitivni. Ty to zrejme vubec nedokazes pochopit tim zpusobem, jakym se to tam podava a proto bych uz po druhou neuspesnem pokusu cekal, ze si zacnes hledat jiny zpusob, jak danou latku pochopit (jine ucebnice z jinych skol, jine knizky o matematice, kde se vysvetluje stejna latka, spoluzak, ktery ti to vysvetli "polopate", doucovani, vysvetleni od nekoho ("znamy"), kdo tomu rozumi, ...). Vezmi to uplne od zacatku, pochop zaklady a postupne na to malymi krucky nabaluj dalsi poznatky. Vsechno se vsim v matematice souvisi. Nic se jen tak nevyskytne a nic se nemusi "nasprtat" zpameti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]