Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poradi nekdo?

Od: chobot34567 odpovědí: 7 změna:

Ma se to takhle.. Prisel mi dopis ze skoly, ze mam prinest omluvenky za urcite dny, kdy jsem nebyl ve skole a VSECHNY MAJI BYT POTVRZENE OD LEKARE. Jenze to nepujde, takze to takhle nemohu ani splnit. Jinak, kdyz omluvenky nedonesu do 10ti dnu, co mi prisel dopis, tak automaticky prestavam byt zakem skoly.
Navic jsem smiren s tim, ze budu opakovat rocnik.. Ale na jine skole. Poradil by mi prosim nekdo, co mam delat? Kdyz na skole, kde ted momentalne ZATIM jsem, za par dnu prestanu byt zakem a na jinou skolu nastoupim az v zari, tak mam se jit zatim nahlsit na pracak? Ale tam chtej potvrzeni o ukonceni studia pry - daji mi to ma me skole? A jak casto se musi chodit na pracak? Za dva dny odjizdim na necele dva mesice pryc totiz.
diky :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Na úřad práce nemusí nikdo. Není to povinné. Pokud budete ve studiu pokračovat, i když na jiné škole, pak máte prázdniny. S omluvenkama neporadím, pokud škola uzná jen potvrzené od lékaře a Vy jste ve dnech, které máte neomluvené u lékaře nebyl, pak máte smůlu.

doplněno 24.06.13 15:35:

Aha..Takže Vy vlastně ještě nevíte, zda budete ve studiu pokračovat, zda Vás na jinou školu v září vůbec přijmou...V tom případě budete potřebovat potvrzení o ukončení studia a na úřad práce Vám stačí, když se zaregistrujete poslední den v měsíci červenci (tj. 31. ve středu) abyste nemusel platit zdravotní pojištění ze svého.

chobot34567
hodnocení

Na jinou skoli se budu hlasit az v zari. Ted budu skoro 2 mesice pryc. Takze pres prazdniny studentem nebudu, kdyz nebudu prihlasen na jine skole uz ted. Tak prave nevim, zda se jit prihlasit na urad prave, jinak bych platil zdravotni jisteni :/

rorys

Jestli plánuješ přestup na jinou školu, dohodni se s nimi resp. podej si přihlášku už nyní, protože v září by tě nemuseli vzít.

helmut
hodnocení

0x

Kámoš měl podobý problém a vyřešil to jednoduše. Šel za doktorkou a zeptal se jestli mu tam ty razítka nedá (samozřejmě že u ní v den na kdy má omluvenku nebyl). Ona mu je dala a vše bylo OK. Jenom jí tam jako "pozornost" nechal 100,- A bylo po problému :)

Já tě ale tímto ničemu nenavádím a neříkám, že to máš udělat. Je to jen na tobě jak si s tím poradíš ale setkal jsem si i s tímto řešením :)

A to jí tam tu stofku dal před razítkováním nebo potom?

Předem to zavání úplatkem, potom už by to mohlo být bráno jako platba za administrativní úkon.;)

hodnocení

0x

Chobot, pochopila jsem dobře? 1.září příjdeš poprvé za ředitelem v nové škole a řekneš, že jsi tady, a zeptáš se kam máš jít? *sok*

jumba
hodnocení

0x

Zajdi k lékaři, pokus se mu všechno vysvětlit a poprosit, zda by Ti razítko nedal. Třeba Ti ho dá. Ale nevím.

A nechápu, proč si přestup nazajistíš už nyní. Nebo si myslíš, že Tě musí na jiné škole přijmout? A jestli chceš na dva měsíce pryč a užívat si prázdnin, tak ani na pracák nechod. Tam se musíš pravidelně hlásit. Aspon si to myslím. Řešíš všechno na poslední chvíli a s představou, že na Tebe všude čekají. Že Tě nikde nepošlou k šípku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]