Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám na vysvědčení dvě trojky

Od: nanami* odpovědí: 6 změna:

V prvním pololetí osmé třídy jsem nedostala žádnou trojku, ale tentokrát jsem to už vážně nezvládla. Nejsem typ který se dobře učí... chtěla bych se zeptat jestli vadí když mám z matiky a přírodopisu na vysvědčení trojku a chci se dostat na karlínské gymnázium. Jsem z toho strašně vystresovaná a ani nevím jestli to na tom gymnáziu budu vůbec zvládat.

děkuji za odpověd

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

myse*
hodnocení

3x

no, je třeba si to dobře rozmyslet. Sama píšeš, že nejsi "typ který se dobře učí" --- na gymnázium chodí převážně studijní typy, učení je tam o dost víc než na odborné střední škole. Navíc, pokud potom nepůjdeš na vysokou školu, nebudeš mít prakticky žádnou možnost najít po maturitě práci... Zkus to ještě zvážit jak jsi na tom a co od školy a života čekáš...

luke237
hodnocení

0x
Nevidel bych to tak cerne. Na gymnaziu jsem videl uplna dreva na matematiku a to i ve vyberovych tridach! *ee*
Podstatne je vedet, proc mas najednou trojku (oba predmety jsou dost odlisne: matematika = nutne pochopeni; na druhous tranu pridopis je spise o nauceni se neceho zpameti). Myslis, ze dokazes v pristim roce mit z obou predmetu dvojku?
Jestli se hodis na gymnaizum nebo ne, to je tezko rict. Zakladni skola se lisi od stredni, uroven ruznych zakladnich skol je jina, vyucovaci metody a naroky jsou jine. Nekomu to sedne a zlepsi se, jiny se v tom zacne placat.
Na druhou stranu gymnazia absolvovali takovi blbci, ze zase tak strasna ta skola byt nemuze.

zvidavajanca*
hodnocení

0x

Píšeš, že se neučíš dobře - dobře je za 3. Tak kde je problém?

Karlínské gymnázium můžeš zkusit, ale máš taky další přihlášky, které můžeš dát jako zálohu jinam.

kristy1300*
hodnocení

0x

ten prirodopis by se podle me dal na gymplu zvladnout...ale matika... zalezi jak je to gymnazium narocny a jestli treba nema zamereni na matiku...

luke237
Jestli ma gymnazium v kazdem rocniku nekolik trid, tak jestli je "zamerene na matematiku", tak na matematiku je zamerena jen jedna trida v tom rocniku. Ostatni tridy bud zamereni nemaji nebo maji jine zamereni (chemie, biologie, ...)

lucka321*
hodnocení

0x

Na gympl s trojkama nechoď! :D Jelikož je to jedna z nejtěžších škol, ty se špatně učíš a už to nezvládáš ani na základce. Tak co chceš dělat na gymplu? :O Tam se jenom učíš! A hlavně tam chodí takový ty šprti takže budeš mít malou šanci, že se tam vůbec dostaneš. Budeš se tam jenom trápit a nakonec stejně přestoupíš! To tě tam někdo nutí nebo chceš být s nějakou kamarádkou? Jestli ano tak se rozhodni podle sebe, věř mi na tomhle docela záleží! Máš času ještě dost a kdyby si měla v 9. ročníku samí tak máš větší šanci, ale záleží jak se budeš chtít učit. Největší problém je ten, že kdyby se všichni učili tak mají jedničky. Jenže oni se nechtějí učit, protože jsou líní a tak ztrácejí možnost nad lepší známkou. Pořádně si rozmysli svojí volbu ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]