Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neklasifikace

Od: pavel22* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den

Jsem již druhy dne nemocný a učitelka mi po spolužácích nechala poslat vzkaz že jsem zameškal víc jak 25% z jejího předmětu.Zameškal jsem o jednu hodinu víc než je povoleno.V tomto předmětu se jenom rýsuje a odevzdávají se vykresy ktere mate z domu dodělané.Všechny výkresy jsem řádně odevzdal.Na konci roku mi vychází 3.
Potřeboval bych vědět zda-li je mi oprávněna dát Neklas. z toho to předmětu když všechny práce mám odevzdané.A jestli ona do toho muže mluvit zda-li dostanu nebo nedostanu neklas. jestli to není automaticky uděleno ředitelkou školy.

Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Přesná pravidla byste měl najít v klasifikačním řádu školy.

Některé (není to povinnost) školy jej mají umístěn na webu školy, jinak je k dispozici u vedení školy, v sekretariátu, ve sborovně, k dispozici jej mívají i učitelé (nejen třídní).

Já to vidím otázku spíše v tom, zda učitel může žáka klasifikovat, přestože ten nesplnil procento docházky (je otázka, zda paní učitelka bude chtít klasifikaci zdůvodňovat a obhajovat na závěrečné poradě).

doplněno 18.06.13 17:16:

PS: "Jedna hodina" absence navíc se na první pohled může zdát hodně málo. Jde-li však o předmět s nízkou hodinovou týdenní dotací, může i jedna hodina znamenat poměrně dost.

cocynka*
hodnocení

0x

Pokud na hodiny nechodíte, opravdu vám to udělit může. Každý učitel rozhodne o (ne)klasifikaci svého studenta sám.

Potom následuje komsionální přezkoušení za dané pololetí a výslednou známku dostanete na vysvědčení (klidně může být i horší než ta, která vám vychází teď).

pavel22*
hodnocení

Tak že je na ní jestli mi neklasifikaci udělí.Protože jsem si to nepohlídal a o jednu hodinu mi to uteklo a to je směšné.Všechny vypracované práce mám odevzdané.Není tady důvod proč by měla trvat na neklasifikaci.Zítra sní o tom budu mluvit tak jsem chtěl vědět zda-li to má smysl je "přemlouvat" aby mi Neklas. nedala.

askmenow*

V klidu a slušně jí vysvětli, proč jsi chyběl (doufám, že máš na vše omluvenky od lékaře a ne že ses flákal, to často učitele obměkčí). Samozřejmě navrhni, že se necháš přezkoušet nebo cokoli dalšího ještě vypracuješ.

Pokud bude trvat na nekvalifikaci, jdi za třídní(m) a zkus se s ním domluvit, co dál. (Mě takhle na střední jednou třídní zachránila - hrozila mi nekvalifikace z jehonoho předmětu, ale skutečně jsem na něj nikdy nechyběla jen tak, jen se mě prostě během jednoho pololetí chytlo několik táhlých nemocí. Vše jsem měla dohnáno, známka mi vycházela dvojka. Ale učitelka trvala na neklasifikaci. Třídní se za mě šla domluvit a ta učitelka nějak nakonec ustoupila - ale jak to třídní udělala samozřejmě nevím.)

pavel22*
hodnocení

Nemám s tou učitelkou špatný vztah.Snad ji zítra přemluvím.Hlavně jsem potřeboval vědět jestli je v její moci ten neklas neudělit.
Moc děkuji pavel :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]