Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak narýsovat úhel?

Od: malamatikarka odpovědí: 3 změna:

Ahojky. :) Představte si prosím úsečku - rovnou č/.... :)

A teď si představte, že z bodu B má jít úhel, nebo jak to napsat. :) Zkrátka mám sestrojit rovnoběžník A potřebuju vědět, z jaké strany úhloměru mám vzít 110°. Poradíte? Jak to zjistit? Zadání je takovéhle:

a = 40 mm

b = 55 mm

úhel beta = 110°

- načrtnout, narýsovat + obvod a obsah :(

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Až jsem se zapotil - při pokusu o pochopení otázky... :-D

Narýsuj si úsečku a a z bodu B vynes přímku pod úhlem 110° - budeš-li mít bod B vpravo od bodu A, pak tato přímka musí směřovat nahoru a doprava - čímž je jasné, z které strany úhloměru úhel "vzít" (z opačné strany stupnice bys měla úhel 70° - menší, než pravý).

Obvod je jasný a k určení obsahu budeš potřebovat výšku - buďto změřit v narýsovaném čtyřúhelníku a nebo vypočítat.

figurek*
hodnocení

0x

úhel Beta je v bodu B, strana b je za rohem B

obvod o=a+b+c+d = 50 + 55 + 40 + 55

obsah p=a x b x cos (beta-90) = 40 x 55 x cos 20° = 2067 mm2

a dávej ve škole pozor. Tohle vám určitě učitelka ukazovala.

doplněno 16.06.13 12:09:

ještě jednou ten obvod

obvod o=a+b+c+d = 40 + 55 + 40 + 55

Jak narýsovat úhel?

k2
hodnocení

0x

Zprava (tedy tam, kde je 110 na spodni stupnici)

P.S: Nacrtnout to umite? Pokud ano, tak kdyz pri sestrojeni vezmete 110°na leve stupnici, tak Vam nevznikne to, co na nacrtu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]