Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyloučení z VŠ

Od: bariska odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, prosím o radu jak dále postupovat. Jsem v 6.ročníku na VŠ a měla jsem nyní v červnu skládat stát. závěrečné zkoušky (obhajoba úspěšně proběhla v lednu). Závěr.zkoušky jsem byla nucena odložit na červen a dostala jsem upozornění, že pokud jsem v 6.ročníku nemám nárok na opravnou zkoušku. To by bylo v pořádku. Ale stalo se mi toto: v důsledku odklízení škod ze zatopené nemovitosti jsem si přivodila velmi bolestivý úraz a skončila na pohotovosti, kde mi celou nohu zafixovali do ortézy, následně na to mi byla vystavena PN obvod.lékařem (bez vycházek) protože pohotovost PN nevydává. Lékařskou zprávu jsem zaslala na studij.administrativu, ale bylo mi sděleno, že mám smůlu a pokud se do 14.6. nedostavím ke SZZk bude mi studium ukončeno ze strany školy nebo si mám sama požádat o ukončení. Úraz mi znemožňuje se zkoušky účastnit a nikdo se nechce se mnou bavit, slyším pouze argumenty,že jsem v šestém ročníku a mám smůlu. Je mi více než 26 let, pracuji a studium si řádně hradím. Studuji tak dlouho, protože jsem v průběhu studia musela řešit rozvod, bydlení a jiné. Zkoušky jsem měla kompletně hotové před 3 lety, letos v lednu jsem obhajovala. Další roky studia jsem platila za kolonku se svým jménem, protože fakulta mě již nic nenabídla. Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mojo
hodnocení

0x

Asi už s křížkem po funuse ...

PN bez vycházek je podle mě u studenta blbost - jste snad zaměstnaná? Vyplácí Vám sociálka dávky? Nikdo jiný než zaměstnanci nárok na PN nemají. Takže na zákaz vykázek se můžete s klidným srdcem vykašlat a PN doktorovi vrátit, ať to stornuje, pravděpodobně Vám stejně z ČSSZ napíšou, že ji neuznávají.

No a nezkusíte vrazit i s ortézou na zkoušku? Třeba s pomocí někoho blízkého? Když zkoušející uvidí Vaši snahu (+ zdůvodníte, proč v takovém stavu na zkoušku jdete), mohli by to ocenit ...

A ještě bych si prostudoval studijní řád, jenže na to asi nemáte čas ani myšlenky. Protože se domnívám, že omluvenka nebo nějaký odklad by měla být možná na každou zkoušku.

vzdyt pise ze pracuje..

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, termín je dnes, tak to už se asi zvládnout nedá. Ale, Váš případ je tak závažný, že bych neváhal obrátit se pro pomoc na ministerstvo školství a dožadovat se lidského přístupu. Přesně to popsat i s údaji a kopii dokumentů a asi bych oslovil přímo pana ministra - proč ne. Vy to studium rozhodně sama neukončujte a pokud Vás vyloučí, tak je tam snad možnost odvolání. Jinak bych se asi bránil i právní cestou (přes advokáta). Nejsem odborník na školství, tak to berte jako názor. Předpisy jsou jedna věc, ale když je to takto závažné, tak bych se bránil. Přeci to nevzdáte na konci studia. Hodně štěstí. Zdravím!

bariska
hodnocení

Dobrý den,

děkuji vám všem za odpověď. Vzdát to rozhodně nechci. Je mi smutno z toho, že na studijním oddělení se ke mě staví zády, to jsem prostě nečekala. Jen čtu to samé, ukončete to sama nebo to ukončíme z naší strany. Tady o nějaké lidskosti není ani řeč. Během studia jsem po tomto oddělení příliš nechtěla, ale pokud jsem musela do jednání vstoupit, cítila jsem lehkou aroganci, takže jsem se tomu snažila raději vyhnout.

Chápu, že je daná doba studia je právoplatná, ale tato situace, která se mi stala se může přihodit i jiným a já jsem se ničím neprovinila. Jen mám velkou smůlu a když se člověk snaží obrátit na studijní odd. tak i přesto, že jsem na fakultě neměla žádné problémy či prohřešky stejně čelím odmítavému stanovisku.

Mějte se všichni lépe než já a přeji příjemný víkend.

sharkis*

Nevěšte hlavu - studijní oddělení není všemocné a ani ty referentky tam občas neví, na co právo mají a na co ne (vlastní zkušenost z UK, kdy neprávem vyhodili mého spolubydlícího a pak se mu moc omlouvali, když se začal bránit přes rektora)...

V první řadě bych se znovu obrátil na studijní oddělení - jak jsem četl, akce se již konala, takže bych se asi informoval o tom, jak hodlají danou situaci dál řešit. V případě, že by nezměnili názor, bych se se všemi dokumenty obrátil se stížností na děkana + s prosbou o návrh jak situaci vyřešit. Pokud by nepomohlo ani to, nezbývá Vám, než se obrátit na rektora - to ale může trvat i delší dobu (na odpověď mají 60 dnů, celá záležitost s mým spolubydlícím se řešila půl roku, než ho vzali zpět).

Pevně ale věřím, že to zvládnete - Vámi popsané zacházení mi totiž přijde nejen jako nelidské, ale hlavně jako naprosto neuvěřitelné - copak by Vás mohli vyhodit ze školy, kdybyste měla třeba nedejbože autonehodu a ležela na JIP v nemocnici? Pevně doufám, že ne - neschopenka + zpráva od doktora, ve které Vám zakazuje pohyb by měla být dostatečným důkazem toho, že si nevymýšlíte - to, že to nestačí referentkám na studijním ale nezamená, že to nestačí škole. Nevzdávejte to!

Hodně štěstí! :)

absolvent
hodnocení

0x
Jak uz ti tady psali, referentky na studijnim umi resit jen bezne problemy, ktere se porad dokola opakuji. Pripad, jako jsi ty a situace, ve ktere jsi, je uplne mimoradna. Takovy pripad tam maji tak 1 za rok. Jestli to nedokazou vyresit ke tve spokojenosti, tak si podej zadost k dekanovi, kde mu v jednom paragrafu vysvetli situaci (ukoncila zkousky pred 3 lety, obhajila praci v lednu, pred par dny se pri odstranovani nasledku povodne zranila a od doktora na termin zaverecek dostala zakaz vychazek. Zkus si sehnat nejake potvrzeni na ten zakaz od doktora.
Dekan by to mel podepsat bez problemu, zvlast kdyz jsi ochotna udelat ty hned, jak te doktori zase uschopni (coz asi ve skole nepujde, protoze budou prazdniny, musi zajistit vsechny lidi, co budou u zaverecek, atd.), takze ti to nejspise odlozi az do dalsiho nejblizsiho terminu, kdy se komise na zaverecky na dany obor shazi (zari?).

martinaa*
hodnocení

0x

Pěkný den, nebojte e poradit s právníkem a školu případně žalovat (pokud Vám ukončí studium. Sice to zní jako utopie, ale co někdy převádí výšky, to je k pláči, zlvášť pokud se jedná o MU. Známého takhle vyhodili z podobných důvodů (nemohl se dostavit na termín z vážných důvodů), poradil se s kamarádem právníkem a masaryčku žalovali. Protože byl vyhazov shledán jako neoprávněný, byla škola soudně donucena vzít ho zpět a studium jej nechat řádně dokončit.

bariska
hodnocení

Dobrý den všem, kteří jste měli snahu mi pomoci radou, jak řešit tuto zapeklitou situaci. Včera jsem konečně obdržela vyjádření ředitele školy, že studium mi bylo definitivně k jejich lítosti ukončeno, takže mi nezbývá než začít bojovat. V tuto chvíli netuším jaké jsou moje šance, nicméně můžete mi někdo poradit na jakého právního zástupce se obrátit? Mám na mysli v jakém oboru. Protože nedávno nás právník zastupoval ve věci ohledně špatné koupě nemovitosti a dopadlo to katastrofálně. ( Natlačil nás do revizí a posudků za nemalé peníze s tím, že skryté vady jsou žalovatelné, ale nějak nás zapomněl upozornit na obrovské soudní výlohy. To jsme zjistili až u soudu, nicméně jsme museli nakonec ustoupit a dojít s prodávající k smíru, protože 100.000,- na soudní výlohy + 56.000,- za právníka jsme neměli, takže nejen že to otřáslo naší důvěrou v právní systém, ale poznali jsme, že není právník jako právník . )

Takže pokud někdo má již v takovém jednání se školou zkušenost, prosím podělte se o ni. Protože v tomto směru jsem bezradná.

Velmi děkuji za pomoc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]