Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Grafy přímé úměrnosti

Od: milca* odpovědí: 3 změna:

Nevím si rady s grafy přímé úměrnosti, např. y= 4x. Spočítám tabulku-v prvním řádku mám hodnoty x, ve druhém hodnoty y. Dám "vložit graf", vyberu spojnicový (ten potřebuju), ale nakreslí mi to graf místo s jednou, se dvěma čárama, jak je ve výběru, s jednou čárou tam žádná nabídka není. Podobně laboruju s grafem třeba y= 120/x (nepřímá úměrnost)?a grafem y= x na druhou (parabola).

Může někdo poradit krok za krokem?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

2x

něco takového to má být? Prostě odeber x z grafu

doplněno 08.04.09 08:27:

už jsem musel spát, teď podrobněji.

naplním tabulku daty, poté označím buňky A2..L4 v druhém případě N2..Y4), dám vložit spojnicový graf, kliknu na křivku x pravým tlačítkem a zvolím oddstranit.

Je možné to udělat i bez pomocného řádku 2, jen je potřeba potom v grafu upravit ručně popisky osy x a říci která data to mají být.

Kliknout na graf pravým, zvolit Vybrat data, kliknout na Upravit Popisky vodorovné osy a vybrat si řádek 2, tedy B3..L3, resp. O3..Y3.

To je celé. Doufám, že to nebyl úkol na dnešek do školy a rada nepřichází pozdě.;)

Grafy přímé úměrnosti
milca*
hodnocení

Kéž byste se sem ještě podíval...
Tak už mám jednu čáru, díky, mám dobře osu y-dělala jsem y=4x, ale mám špatně osu x-kontroluji při x=2 je y=8 a to nesouhlasí a nevím, jak udělat osu x správně.
Ani ten graf sem neumím zkopírovat, aby bylo jasnější, jak mi to vyšlo. Děkuji za pomoc.
x
2
4
6
8
10
y=4x
8
16
24
32
40
alf*

vdyť je to to samé, dal bych sem ten excel ale nejde to, jen obrázky. Zpestřil jsem to popisem hodnot v grafu :)

4x2 je 8 co na tom nesouhlasí?

napadla mě možnost, tady je soubor vik.s.sweb.cz/...

To teda za mých časů nebylo, nechat si dělat úkoly na netu. Vlastně ani ten net nebyl.

doplněno 08.04.09 12:20:

popisky os, název grafu, barvy čar a další srandy už sám, jo :)

Grafy přímé úměrnosti #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]