Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Apolloniova věta

Od: honza48 odpovědí: 1 změna:

V písemce budeme mít za úkol sestrojit kružnici opsanou a vepsanou. Zroven po nás bude chtít vypočítat délku težnice a výšky. Pro výšku jsem našel Apolloniovu větu tedy

A chci se zeptat jestli je možné to takhle počítat. Zkoušel jsem to a vše mi vyšlo tak jako v sešitě. (postup co nas učili mi přijde moc složityý)

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Proč ne, leda že by po vás chtěli ten postup, který jste se učili. S tou výhradou, že uváděné vzorečky se týkají těžnice, ale to jste se asi jen přepsal.

doplněno 15.06.13 09:11:

Jinak k té složitosti: to, co používáyte, je hotový vzorec a dosazení opravdu není složité, ale ten vzorec taky musel někdo odvodít. *bum*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kružnice opsaná
Otázky na téma kružnice vepsaná

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]