Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přestup na jinou SŠ

Od: naty* odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak je to v případě,že chci z osobních důvodů změnit střední školu a na konci ročníku mám neklasifikaci z jednoho předmětu. Je nutné na jiné škole opakovat ročník,nebo je možné nastoupit hned do navazujícího ročníku na nové škole a tu jedinou neklasifikaci nějak dodělat až tam?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

tlapka*
hodnocení

2x

Pravděpodobně vám ta neklasifikace způsobí problémy. Je ovšem třeba se domluvit na konkrétní škole, zřejmě budou vyžadovat rozdílové zkoušky, podle nichž vás zařadí do určitého ročníku... Tady vám asi opravdu nikdo přesně neporadí, je to individuální záležitost, závislá na kapacitě školy, podmínkách ředitele... :)

iz*
hodnocení

2x

Já bych doporučila klasifikaci uazvřít na současné škole, protože na nové škole mohou být v učivu v něčem pozadu a vněčem zase napřed.

Tady Vás navíc vyučující znají, vědí, jak ke studiu přistupujete, a mají představu i o Vašich znalostech.

Doklasifikace na nové škola bude obtížnější minimálně v tom, že zkoušející nebudete znát, a nebude vědět, co od nich můžete očekávat..

doplněno 13.06.13 09:12:

Nety, doklasifikace je zkouška před komisí.

Zkouší vyučující, přísedí učitel, který učí stejný nebo podbný předmět, a předsedou komise je ředitel školy nebo jeho zástupce.

Nestává se, že by se do výsledku této zkoušky promítlo např. osobní nedoruzumění mezi vyučujícím a žákem.

A věř mi, že zkouška na jiné škole by pro tebe byla těžší.

Pokud by tě ředitel nové školy s neuzavřenou klasifikací vůbec přijal, pak pravděpodobně do nižšího ročníku. K přijetí na novou SŠ musíš předložit vysvědčení z posledního ukončeného ročníku.

naty*
hodnocení

Děkuji za radu, ale tato neklasifikace je právě počátkem toho mého problému. Né, že bych od toho chtěla utíkat, ale v tomto případě se cítím poškozena určitým jednáním a tak nějak jsem doufala, že bych mohla.. No, vlastně asi doopravdy utéct :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]