Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, vím, že na VŠ nejsou třídy jako takové (1A,1B...). Ale chtěl bych se zeptat jak probíhá dělení žáků na vysoké. Po prázdninách jdu na výšku, ze střední jdeme na stejnou výžku, stejnou fakultu, stejný obor ještě tři spoužáci ze stejné třídy a rádi bychom zůstali pohromadě nějak. Čili přednáčky, cvičení,.. .
u nás jsme rozdělení do tzv. kruhů. Většina z nás byla přibližně ze stejné části republiky, konkrétně náš kruh byl severovýchod ČR (Pardubický a Královéhradecký kraj). Přednášky budete mít nejspíš celý obor stejně, cvičení podle kruhů nebo jestli budete mít možnost zápisu rozvrhu, je možné s tím trošku hnout a přidat se ke spolužákům, které znáte
Tak to u nás na UJEP teda žádné rozdělení na kroužky, ani nic jiného nebylo. Vše záleželo jenom na tom, jak jsme si zapsali rozvrh ve STAGu. Takže jsme se domluvili, kdo s kým chce kam chodit, v 0:00 jsme zasedli všichni k počítačům, následně systém spadnul, někdy kolem 01:00 byl systém nahozen a pak už jenom záleží na štěstí, kdo se kam stihnul zapsat.
Dobrý den, ano, ty pojmy "kruh", "cvičení" a "prednášky" si také z mládí vybavuji. Ten systém řazení do kruhu nevím, ale rozhodně není podle abecedy - tedy příjmení. Snad je to pořád stejné. Zdravím!
doplněno 12.06.13 08:07:Aha, tak vidím, že ta abeceda v tom asi hraje nějakou roli, ale na ČVUT to takto "v pravěku" nebylo.
doplněno 12.06.13 08:19:absolvent - tak vidíte, patrně tam došlo k pokroku. Já jsem tam byl účasten kolem roku 1980 a systém dělení jsem nerozpoznal. V našem kruhu byla směs příjmení i místa pobytu. Jenom pohlaví bylo jednotné.
V celém prvním ročníku byla totiž jen tři děvčata - a jen jedna z nich hezká.
Jak kde.
Přítel na VŠB: jsou rozděleni do skupinek, ale rozvrh dostane natvrdo přidělený, volí si jen volitelné předměty, ale ne jejich termíny.
Já na OU: přednášky má celý obor spolu, na cvičení vypíší třeba 3-6 termínů a zapište se tam, kam chcete, s kým chcete a jak se vám to hodí. Velmi vysoké procento z nás má kombinace různých dvouoborů, často i mezifakultních, takže jim ani nic jiného nezbyde. :D
Kamarádka na UPOL: Je jich nacelém oboru asi jen 25, takže mají v podstatě klasickou třídu, akorát se k nim ještě někdy přidávají na předměty blízké obory.
doplněno 12.06.13 08:35: Takže na každém cvičení mám jiné spolužáky, většinuz nich ani neznám - ale s kamarádkami, které mají stejný dvouobor jako já, si můžeme zapsat stejný rozvrh a chodit tak spolu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.