Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zdokonalení jazyků

Od: karlasejk odpovědí: 1 změna:

Ahoj všichni.

Je mi 17. Jsem studentkou gymnázia. Přes to, že máme dobrou výuku cizích jazyků, u mě konkrétně AJ a NJ, přes prázdniny bych se chtěla zdokonalit alespoň v jednom z nich. Mám cca 1 hodinu cesty autem hranice Rakouska, tak možná právě němčinu bych si ráda zdokonalila. Nevíte někdo o nějakém alternativním a dobrém řešení, jak na to? Nemám možnost tam jet na delší dobu a nevím, kdo by se mnou jel jen na pouhý jeden den. Jak jste si kupříkladu někdo z vás zdokonalili vaše jazykové schopnosti, ať už v jazyce německém nebo čínském?

Děkuji, budu ráda za jakoukoliv radu! :)

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

kjanik112*
hodnocení

0x

Hlavně bifluj slovíčka:co největší slovní zásobu, i když zpočátku bez ladu a skladu. Pravé slovíčko v pravou chvíli nahradí dlouhý hovor. Ještě za totality byli u nás v rekreačním středisku i Němci z NDR. Na umývárce Němci hlučeli, ačkoliv už měl být večerní klid.Došel jsem za nimi, a řekl, že už je Zapfenstreich-večerka.(Starý německý výraz ještě z doby Kaisra Viléma). V tu ránu byl klid a Němci odcházeli s omluvnými úsměvy-na německý smysl pro disciplínu se člověk mohl spolehnout. Maximálně mluvit a klidně i s chybami, to člověk dopiluje později.Nepřehánět to s gramatikou, lidová mluva má daleko do Goetheho. Když jsem pracoval v Rakousku, zjistil jsem, že hodně místo "a" říkají "o". Požádal jsem jednoho Rakušana o příklad jejich lidové mluvy kolem Vídně (není to čistá Wienerisch, ta je zase jiná). Dal mi tento příklad: Wir sind alle da. Rakušan řekne:Wia san ole tó. Takže to s učením výslovnosti moc nepřeháněj, mluví se úplně jinak. Pamětníci, totálně nasazení v Německu, mě tvrdili: Jak jsi uměl dobře německy, dostal jsi od nich všechno. To už dávno neplatí: Dnes můžeš mluvit německy sebelépe, že Tě považují za Němce, jak prozradíš, že jsi Čech, zkamení jim tváře, a vztah je hned vlažnější. Mají tam totiž mezi sebou už tolik cizinců, že jsou na to alergický. Přejeme Ti, ať se Ti daří.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]