Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Maturita bez absolvování střední?

Od: doing odpovědí: 5 změna:

dobrý den,

Na oficiálních internetových stránkách ministerstva školství a na dalších stránkách jsem četl že existuje nějaký projekt ve kterým je možné získat maturitu bez toho abych jsem chodil několik let na střední školu , stačí složit nějaké dílčí kvalifikace a poté lze na dané škole požádat o složení závěrečné maturitní zkoušky. Nemáte s tímhle projektem nějaké zkušenosti nebo nevíte o nějaké škole která tohle umožňuje?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Pročetl jste si i informace ze stránek, na něž MŠMT odkazuje v závěru článku, a seznámil jste se s dílčími kvalifikacemi?

Podle mne budete tato cesta náročnější a zabere více času než pětileteé večerní studium při zaměstnání.

doplněno 06.06.13 21:16:

Odkazy:

Národní kvalifikace

Rozvoj a implemen/...

Průvodce

majsterjoe*
hodnocení

1x

Tomu absolutne neverim. Muzes hodit odkaz jak je to presne na strankach MS napsano?

dsoin
hodnocení

kangaroo*
hodnocení

1x

Asi legálně "uplacená" maturita. Ideální pro kamarádčovskou maturitu (studium 1 víkend). Zavedou to i na VŠ titul a to bude konec.

nero33*
hodnocení

0x

Moje mamka dělá ve školce, ale protože má střední školu peďák se zaměřením na vychovatelství a vysokou školu se zaměřením na vzdělávání dospělých, musela si doplnit maturitu z pedagogiky pro předškolní vzdělávání. A to proběhlo opravdu formou několika lekcí kurzu a šla k maturitě z jednoho předmětu. Ale byli tam na tom kurzu i lidi z jiných oborů - dělníci, úředníci atd., kteří si mysleli, že si tím pomůžou k maturitě. Těm to samozřejmě bylo k ničemu a absolvovali to zbytečně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]