Nejste přihlášen/a.
Ahoj mám prezentaci do školy o ZLATÉM ŘEZU A JEHO PERSPEKTIVĚ
je hotová-celkem pěkná,ale já vážně neumím vysvětlit co to ten zlatý řez je :D
Neuměl by mi to někdo napsat abych to pochopila a i mí spolužáci a hlavně učitelka věděla,že vím o čem mluvím? I tu perspektivu vůbec to nechápu,snad se někdo najde. Předem děkuji
Zlatý řez je vhodná kompozice obrazu. Umístění fotografovaného (natáčeného) objektu ve scéně.
doplněno 01.06.13 14:35:Problém amatérů je, že umisťují postavu, obličej či předmět do středu fotografie. To je špatně.
doplněno 01.06.13 14:38:A zlatý řez můžeš vidět denně v televizi, zprávy, film... Obličej reportéra či hece nebo jeho postava není nikdy umístěn do středu obrazu ale vzhledem ke konkrétní scéně.
Dobrý den, podívejte se viz odkaz. Asi nemá význam to celé zde popisovat, ale co si pamatuji, tak hlavně se u tohoto prvku oceňuje lepší estetický dojem např. ve výtvarném umění. Na té stránce je i dost ukázek. Stručně řečeno - hezčí je umístit objekt do zlatého řezu, než na střed obrazu, protože tam to není pro oko tak hezké. Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.