Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hmotnost kamene

Od: 69 odpovědí: 9 změna:

Ahoj! Potřebovala bych poradit,nebo spíše vypočítat hmotnost kamene ( v gramech) který má rozměry 15x14x10 cm a jedná se o smaragd v černé slídě . Dole je i obrázek..

Předem Díky moc :)

Hmotnost kamene

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dzordz*
hodnocení

2x

Ona se ta jejich hustota zas až tolik neliší, jejich hranice se překrývají.. a opačné hranice jsou od sebe o nějakých 18%.

Odhad objemu bude horší.

mowla*
hodnocení

1x

Tenhle tvar exaktně nespočítáš, navíc budeš těžko přesněji, než jen přibližně, určovat hustotu - zvážit jej je nejjednodušší řešení...

sebod*
hodnocení

0x

Nejdříve si najdeš objemovou hmotnost daného nerostu. Pak si vypoítáš, jaký má objem daný vzorek. No a pak už to je brnkačka...

doplněno 31.05.13 13:30:

jejky, až teď jsem si přečetla, že se jedná o dva nerosty, tak pak ta moje rada nefunguje

hodnocení

0x

Jen pro zajímavost: není to nejaká soutěž? V každém případě mowla má pravdu. Kdyby aspoň ten obrázek byl z více stran, pak by možné šlo ten objem spočítat aspň přibližně, ale byl by to úkol spíš pro nějaký počítačový algoritmus; no a pak by stejně byl problém s tou hustotou.

flip

Možná, že schúdnější cesta by byla najít si v nabídce minas gerais podobné drůzy a podle jejich parametrů tuhle váhu nejak vytypovat. Stále to bude loterie.

hodnocení

0x

A co takhle starý Archimedes: hoď šutr do vody ( do měrného válce, ne do potoka) a přesně zjistíš jeho objem.

Krát měrná váha a máš to.

To je dobrá rada, akorát trochu mimo. Pochybuji, že by mi firma Minas Gerais ten šutr půjčila, ale i kdyby ano, tak bych se vykašlal na Archimeda a rovnoou bych ten šutr zvážil.

96
hodnocení

0x

A co takhle si to sama spočítat? To by se to soutěžilo o ipad mini, když řešení najde někdo jiný :( :( :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]