Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je doktor dobré povolání?

Od: pavilka odpovědí: 3 změna:

Ahoj,chtěl bych být doktorem,ale je mi 13 let a rodiče mi tedy nevěří,že bych se ním mohl stát,protože na takové představy je prý brzy.Někdy mám strach z různých nemocí,a tak si rodiče myslí,že pro tuto práci nemám předpoklady.Já si myslím,že by mě bavila,protože studium nemocí a vůbec lidského těla mě hodně baví,ale vím i to,že studium medicíny je náročné.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

askmenow*
hodnocení

2x

Je to povolání, které bude vždy potřeba, navíc je samozřejmě prospěšné lidem.

Samozžejmě záleží, v jakém oboru medicíny bys pracoval, podle toho by se i odvíjelo to, kolik bys vydělával.

Svého snu se zatím nevzdávej, do definitivního rozhodnutí máš ale spoustu času.

Doporučuji ti po deváté třídě jít na gymnázium (pokud tam již nejsi), to tě nejlépe připraví na přijímací zkoušky na vysokou školu. A zároveň ti dá všeobecný přehled a tak i kdyby ses dále rozhodl studovat něco jiného, než medicínu, měl bys šanci.

Jinak strach z nemocí nemusí být špatný, pokud není panický. Při některých oborech navíc se spoustou nemocí do styku nepřijdeš, ale samozřejmě přijdeš do styku s lidmi...

tlapka*
hodnocení

2x

Ahoj, na jednu stranu je opravdu brzy, za dva roky si budeš volit střední školu a do té doby tě může zaujmout i ještě úplně odlišný obor. Na druhou stranu - pokud budeš tento svůj zájem rozvíjet a stát si za ním, můžeš rodiče o stálosti svého přání přesvědčit a získané poznatky využít později při studiu. Lepší začít dříve než později! :)

Medicína je náročná a opravdu musí člověka bavit, aby dokončil školu a pak své poslání vykonával tak, aby nebyl postrachem pacientů. Strach z nemocí má v určité formě každý a neznám nikoho, kdo by ten strach nedostal nejpozději při studiu. *smich* Ale pokud ten strach není vyloženě chorobný, tak se s ním naučí žít. ;)

Takže spíš se zkus zamyslet nad dalšími předpoklady: uneseš pohled na krev, zranění? Dokážeš zachovat chladnou hlavu? Odprostit se po práci od svého povolání, nemyslet na utrpení, kterého zřejmě budeš v práci svědkem? Vadily by ti práce na noční směny? A samozřejmě studijní schopnosti.

Každopádně, i kdybys nakonec neměl zájem přímo o čistou medicínu, je spousta příbuzných oborů - různé asistence (např. radiologický asistent), fyzioterapie a podobně. Ať už Tvůj případ dopadne jakkoli, držím Ti palce! :)

buss
hodnocení

2x

Jdi za tím a nenech se odrazovat, nemusíš pak doktorovat tady, ale v cizině, nakonec i školu si tam můžeš udělat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]