Nejste přihlášen/a.
Dobrý den potřeboval bych pomoci s jednou lineární rovnící u které mi pořád nevychází zkoužka, ale výsledek mam podle mne dobře vyšlo mi 2,7 jenom bych potřeboval poradit seZk. tady je rovnice : 7. ( 4-3z ) = - ( 11 - 1 ) ale vyšli mi i výsledky jako např 1,8 takže nevím kde dělám problém :/ kolik vyšlo z vám? jestli 2,7 tak jak má být zkouška na levé a pravé straně, aby to vyšlo? ( předem děkuji za odpověď )
Ono mi to řešení nevyjde na konečný počet desetinných míst, takže zkouška ani nemůže tímto způsobem vyjít, alespoň ne přesně.Ponechám-li při řešení z ve tvaru zlomku, vyjde mi z = 38/21. Já osobně bych to nechal tak, případně ve tvaru sníšeného zlomku 1 17/21. S tím už zkouška vyjde, nicméně, pokud je po vás požadováno zapsat řešení ve tvaru desetinného rozvoje, (například na jedno místo), nezbyde mi než sahnout po kalkulačce nebo aspoň dělit ručně a dostanu
z = 1,80952381...
po zaokrouhlení z = 1,8
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.