Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Slyšela jsem o tomto povolání a někde jsem se nedočetla co vlastně delá , nebo spíše jaké jsou její povinosti ...Nevíte náhodou o tomto povolání něco? Např. čím se liší od normální zdravotní sestry ...díky ...
Záleží na jakém úseku pracuje, znám jednu a ta je všeobecná zdravotní sestra + doplněné vzdělání na rozbory krve, pracuje právě v laboratoři kde se rozborům krve věnuje a ve smlouvě má ta slova "úseková zdravotní sestra". Já myslím, že je to jen hra se slovy a nehledala bych v tom nějakou záhadnost.
Děkuji , akorád jsem slyšela že na Všeobecnou sestru potřebuješ vystudovat zdravotní školu ale na úsekovou ti staší obor sociální činnost je to pravda?
Tak zde jsem se dozvěděla, že tzv. úseková sestra je v podstatě staniční sestra.
Manažer první úrovně - staniční (úseková) sestra je vedoucí
ošetřovatelského týmu na ošetřovací jednotce. Je manažerkou
ošetřovatelské péče o jedince. Pověřuje ošetřovatelskými činnostmi jiné
sestry a další členy týmu, dohlíží na kvalitu jejich činností a vyhodnocuje
ji. Při přidělování pacientů ošetřujícím sestrám bere v úvahu jejich počet a
náročnost ošetřovatelské péče. Dbá o komplexní poskytování
ošetřovatelské péče využitím jiných odborníků (sociální pracovníci,
fyzioterapeuti, dietní sestry). Zabezpečuje kontinuální komunikaci
v ošetřovatelském týmu. Klade velký důraz na kvalitu ošetřovatelských
služeb a kontroluje ji přímou účastí při ošetřování nebo během sesterské
vizity.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.