Nejste přihlášen/a.
Ahoj , potřebovala bych poradit prosím na jakej obor můžu jít se čtyřkama?
na učební...
možná kadeřnice, asi kuchař-číšník, švadlena, prodavačka, řezník...
se čtyřkama to je fakt bída, no
Za mě se na kadeřnici a automechanika bralo s lepšíma známkama než na většinu středních a ještě musela být protekce.
Verunko, každý mladý člověk má rád možnost volby, výběru. Nebylo by bývalo lepší se trochu začít učit, než to nechat dojít až tak daleko?
Ony Ti ty známky hodně zužují výběr a to je škoda. Dostaneš se třeba někam, kam se moc lidí nehrne. A může se stát, že budeš dělat to, co nebudeš mít ráda.
Můj spolužák měl také čtyřky, hodně a nevzali ho ani na pekaře. Prý pekař musí umět počítat, vážit, a s tím byl milý spolužák na štíru.
Nešlo by ještě na poslední chvíli nějak do učení zatlačit, aby byly výsledky lepší a Ty sis mohla vybírat z více učňáků?
Je mi podobných tazatelů vždycky líto. Jedničkář, případně dvojkař má před sebou otevřené dveře kamkoliv, špatní záci musí brát až to, co zbyde. Není to škoda? Jaga.
doplněno 29.05.13 14:48:Rádci Ti radí kadeřnici. Ale na tu je také složité se dostat. Je to pro mnoho dívek atraktivní povolání, zájemců je mnoho a všechny se nedostanou. Tam by jsi, myslím, se čtyřkami neuspěla, jistě se bude hlásit plno děvčat s lepším prospěchem.
Pánové, zdržte se komentářů .
Na jaký obor? A co Tě baví? Co bys jednou chtěla v životě dělat? Přeci nemůžeš takhle proplouvat životem. Mám čtyřky a co mám dělat? Učilišť, kde Tě vezmou i se čtyřkama je celá řada. Ty musíš vědět, jestli je něco přijatelného v Tvém bydlišti, nebo jestli budeš muset na intr. Mě osobně by bavilo zahradnictví. Ale třeba moje dcera by na to nešla ani náhodou, protože jí to nic neříká. Ty bys měla vědět, co tak asi přžichází v úvahu. No a jestli Ti to je šumafuk, tak jdi na nejbližší účňák, kde Tě vemou
Důležité je, z čeho máš čtyřky a proč. také co tě baví a zajímá. A zda jsi aspoń trošku šikovná na ruce.
pokud máš s učením problémy, je určitě lepší jít na učební obor. Ten trvá tři roky a když vše zvládneš, dostaneš výuční list.
Kdyby ses mezitím rozhodla, že máš na to dodělat si maturitu, klidně můžeš, můžeš jít na tzv. nástavbové studium a tam si ji můžeš dodělat. to trvá dva roky.
Co tě baví? podle toho třeba něco vymyslíme.
Pokud bydlíš někde, kde v okolí není tolik škol a nechceš bydlet na internátu, zjisti také, co se v pro tebe přijatelné vzdálenosti učí a vybírej z toho.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.