Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chci se zeptat, jestli mají rodiče právo na otevření družiny o prázdninách? Slyšela jsem, že tomu tak je, když se přihlásí na stejný termín alespoň 15 dětí. Ptala jsem se u nás v družině, ale odpálkovali mě. Byli naštvané, co to tam zavádim za novoty. Ráda bych věděla, jak postupovat.
Nahlédněte do vnitřního řádu školní družiny. Pokud ho nemá škola na svých webových strákách, vyžádejte si u ředitele školy.
Teď jsem se dívala na jednu školu v našem městě, tam se o prázdninách družina otevírá již při deseti přihlášených dětech.
Pokud se vám nepodaří umístit dítě do družiny, nezpomeňte, že existují příměstské tábory. Pořádají je domy dětí a mládeže i jiné organizace. Dítě se tam může přihlásit na celý týden, někdy může docházet jen vybrané dny v týdnu. Je to vlastně taková družina, ale týdenní program bývá obvykle nějak zaměřen, někdy sportovně, někdy výtvarně...
V řádu družiny o tom není ani slovo. Příměstský tábor by byl fajn, ale bohužel na termín který potřebuji tu žádný není. Prosím, nevíte někdo jak to je s tou družinou? jestli je to povinnost každé školy v případě zájmu jí otevřít? Už před 14 dny jsem psala dotaz na odbor školství-doteď žádná odpověď.
Kdysi jsem pracovala jako vychovatelka ŠD.
Před prázdninami / s větším předstihem/ jsme udělaly přehled podle jednotlivých týdnů a rodiče nám jej vyplňovali. Na přelomu července a srpna bylo 3 týdny zavřeno, jinak byl provoz pořád. I když se přihlásilo třeba jen 10 dětí, vzala si je jedna vychovatelka a ostatní třeba uklízely, myly hračky, šily na panenky, praly apod. Ale otevřeno bylo pořád /až na ty 3 týdny/.
Daleko horší je situace ve vesnických MŠ, zde se klidně zavře třeba na celé 2 měsíce. Rodiče tolik dovolené nemají a kdo nemá schopné prarodiče, je v čudu. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.