Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Družina o prázdninách

Od: koos odpovědí: 6 změna:

Ahoj, chci se zeptat, jestli mají rodiče právo na otevření družiny o prázdninách? Slyšela jsem, že tomu tak je, když se přihlásí na stejný termín alespoň 15 dětí. Ptala jsem se u nás v družině, ale odpálkovali mě. Byli naštvané, co to tam zavádim za novoty. Ráda bych věděla, jak postupovat.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nahlédněte do vnitřního řádu školní družiny. Pokud ho nemá škola na svých webových strákách, vyžádejte si u ředitele školy.

Teď jsem se dívala na jednu školu v našem městě, tam se o prázdninách družina otevírá již při deseti přihlášených dětech.

Pokud se vám nepodaří umístit dítě do družiny, nezpomeňte, že existují příměstské tábory. Pořádají je domy dětí a mládeže i jiné organizace. Dítě se tam může přihlásit na celý týden, někdy může docházet jen vybrané dny v týdnu. Je to vlastně taková družina, ale týdenní program bývá obvykle nějak zaměřen, někdy sportovně, někdy výtvarně...

koos
hodnocení

V řádu družiny o tom není ani slovo. Příměstský tábor by byl fajn, ale bohužel na termín který potřebuji tu žádný není. Prosím, nevíte někdo jak to je s tou družinou? jestli je to povinnost každé školy v případě zájmu jí otevřít? Už před 14 dny jsem psala dotaz na odbor školství-doteď žádná odpověď.

hodnocení

0x

Kdysi jsem pracovala jako vychovatelka ŠD.

Před prázdninami / s větším předstihem/ jsme udělaly přehled podle jednotlivých týdnů a rodiče nám jej vyplňovali. Na přelomu července a srpna bylo 3 týdny zavřeno, jinak byl provoz pořád. I když se přihlásilo třeba jen 10 dětí, vzala si je jedna vychovatelka a ostatní třeba uklízely, myly hračky, šily na panenky, praly apod. Ale otevřeno bylo pořád /až na ty 3 týdny/.

Daleko horší je situace ve vesnických MŠ, zde se klidně zavře třeba na celé 2 měsíce. Rodiče tolik dovolené nemají a kdo nemá schopné prarodiče, je v čudu. Jaga.

martinaa*

Můžu potvrdit, nám se nahlásily dvě děti, takže o prázdninách zavíráme.

K dotazu - nevím, jak to funguje jinak, ale u nás je minimální počet dětí daný domluvou mezi úřadem, strostou a námi. Nikde v řádu tudíž nic nenajdete. Zajděte za ředitelkou školy a zkuste se domluvit.

dasa*
hodnocení

0x

Povinnost to podle mě není, spíš dobrá vůle školy. Po slušnu by se to třeba dalo zařídit a dohodnout?

iz*
hodnocení

0x

Neobracejte se na družinu,

ale přímo na vedení školy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]