Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Všichni kouří a já ne a je mi divně

Od: nekuracka0001 odpovědí: 24 změna:

Dobrý večer.

Všichni ode mě ze třídy (7) kouří, ale já ne a je mi kvůli tomu divně.Oni si furt říkají, jaká značka cigaret je lepší,kde budou kouřit, apod. A když se bavi se mnou,je mi divne, ptž se citím jako něco míň.Ale ja nechci začit kouřit!Hnusi se mi to, ble. Ale nechci být jiná.Co mám dělat?Abych se toho pocitu,že jsem něco míň zbavila? Je mi třináct. :/ Děkuju... a omlouvam se za pravopis:(

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

6x

Toho pocitu se nezbavíš, dokud si neuvědomíš, že třináctileté kouřící děti jsou chudáčci, co si jen ničí zdraví a ještě si připadají drsní. Nedělej nic - hlavně se nenechej zviklat, abys sis taky zakouřila. Jim časem dojde, jak jsou ubozí.

tlapka*
hodnocení

5x

Víš, co je zvláštní? Oni to dělají, aby byli jiní, "lepší, dospělejší"! A ty jiná být nechceš... buď, je to tvé plus! Rozhodně nezačínej kvůli ostatním a ideálně kvůli ničemu jinému. Oni se toho za čas budou těžce zbavovat...

Neber "být jiná" jak něco negativního. Ber to jako ohromné plus, jako výhodu, že se nenecháš zmanipulovat. Že si dokážeš utvořit svůj vlastní názor - a stát si za ním. *palec*

Víš, když vidím někoho tak mladého s cigárem... tak si pomyslím všechno, jen ne, jací jsou to frajeři.

doplněno 29.05.13 21:33:

A ještě ti můžu říct tohle - je mi skoro 21 a cigaretu jsem taky nikdy ani nezkoušela. A třeba zrovna můj přítel si toho docela cení. ;)

hodnocení

2x
Jsou ubohy když si myslej že v 7 třídě kouřit je něco...
Leze to do peněz a je to nezdravý... Nemá to výhody

ron*
hodnocení

2x

Dobrý večer.

Opravdu "všichni" kouří, celá třída? Je vás tam, dejme tomu 25, a všichni kouří? To určitě ne.

Buď ráda, že ty nekouříš, že nejdeš se stádem jako ovce. Když všichni strčí ruku do ohně, uděláš to také?

Sama říkáš, že kouřit nechceš, tak nekuř. Buď sama sebou a věř si.

hop®
hodnocení

2x

Pravopis není špatný!

Buď ráda, že jsi v tom nekouření jiná, buď v něčem odlišná!

Ať Ti ostatní vysvětlí, v čem je to kouření lepší než Tvoje nekouření, myslím jako vážné vysvětlení! Zdraví - škodí to. Peníze - daly by se upotřebit jinak. Smrad z huby - tomu se neubráníš! Po několika letech pravidelný ranní kašel před prvním cigárem - není co závidět!

Věř mi, sám si teď vyčítám, že jsem s tím začal a že jsem na tom závislý, je to návykovější než travka...

P.S.: tahle moje záliba mne stojí přes 6 tisíc měsíčně, ale přestat neumím... *plac*

iz*
hodnocení

2x

Proč bys nemohla být jiná? Na tom přece není nic špatného. Z dotazu soudím, že máš svůj názor, a že za ním dokážeš stát. To se mi líbí.

Nemusíš se přece přizpůsobovat něčemu, co se ti nelíbí, obzvláště když víš, že by sis zbytečně ničila zdraví!

Říkej si po pravdě, že ti divní jsou oni a ne ty.

majsterjoe*
hodnocení

1x

Musis byt nad veci. rekni jim ze moderni kourit cigarety bylo pred dvaceti lety. DNESKA JE MODERNI NEKOURIT. A ze o holky ktere smrdi kourem zajem neni.

joudic*

musite brat v potaz kolik jim je... s vasi radou bude bude za kravu a out... proste at nekouri, kdyz sama nechce prece, ale bez blbych kecu a moralizovani :) stejne na tom nic nezmeni

hodnocení

0x

Dobrý večer. Je to jejich zdraví, které si ničí dobrovolně a již v tomto věku. Buď ráda, že nepatříš mezi ty závisláky. Je to jejich volba a Tvoje je zase ta, nebýt kuřačkou. Děláš dobře a oni si na to musí přijít také, že si škodí...To oni jsou ti slaboši, kteří se neobejdou bez cigaret, zatímco Ty v pohodě ano. Nemusíš se proto cítit vůbec divně, protože normální je nekouřit. Tedy ty je převyšuješ v tomto...Hlavně nezačni kouřit jen proto, aby ses od ostatních nelišila...Abys zapadla do kuřácké party jen z frajeřiny...Nestojí to za to!

lidus*
hodnocení

0x

Ano to znám, na internátě jsem byla za exota jelikož všichni z dědiny kouřili a já z města ne, bohužel jsem se přidala a pak byl problém přestat. Trvejte na svém a udělejte si z toho přednost, vy jste ta lepší ne oni.

emm*
hodnocení

0x

Přesně ve stejném věku jsem řešila přesně stejný problém. Taky jsem si připadala divná, ale vytrvala jsem, protože jsem fakt kouřit nechtěla. A bylo to dobře. Dneska mi řada z těch, co tehdy kouřili, závidí, že jsem nikdy nezačala. Sami totiž zkoušejí třeba už podvacátý skončit a nejde jim to. Dnes řeší hlavně, že je to stojí peníze, časem budou mít možná i zdravotní potíže. Lepší je vůbec nezačínat

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj drahá kolegyně nekuřačko. Mě je za chvíli 54 let a asi od 6ti let nekouřím. Dali jsme Pár Lip a jednu Partizánku a tenkrát mě to moc neohromilo . Přežil jsem učňák i hnojárnu a dokonce i nudnou vojnu. A to už je co říct. Je pravda, že jsem měl pár chvil, že mi něco v rukách chybělo na hraní a v kolektivu. Na chvíli může pomoct třeba sirka nebo párátko. Žvejka. Už mi někteří lidi to nekouření závidí i několik let.Tak do toho nechoď. Držím ti palce.

martinka*
hodnocení

0x

Ahoj, v moji bývalé třídě, hned poté co jsem odešla z páté třídy na gympl taky všichni začali kouřit a ted se toho chcou zbavit. Teď půjdu do devítky a v mojí nynější třídě teď nekouří ani nekouřil nikdo. Jestli se trápíš pocity, že jsi něco míň, tak je tomu podle mě přesně naopak! To ty jsi to víc, že jsi se do troho nenechala stáhnout! Ti co totiž kouří na to jednou určitě doplatí a to ať už budou mít problémy při tělocviku s dýchaním, zhoršená kvalita pleti, žluté zuby a nedej bože něco horšího! Buď ráda, že jsi taková jaká jsi. Buď sama sebou a nenechej se nějakými s prominutím zasmrazenými kuřáky strhnout na dno. Oni začali kouřit a teď je to pro ně závislost a za pár měsíců se určitě někdo z nich bude chtít toho zbavit- a věř mi že ne jedna osoba ;) Osobně moje bývalá spolužačka ze základky se taky nechala strhnout a začala kouřit, já stejně jako ty cigarety nesnáším a naopak když vidím, že někdo v mém věku kouří tak se cítím něco víc ne on/ona. Vím, že to teď asi vyznělo trochu tajk namyšleně, ale je to tak. Netrap se tím. Ale zpátky k té spolužačce - chodila jsem s ní ven a když jsem viděla jak si ničí zdraví a chtěla abych taky začala kouřit a že se toho bojím, řekla jsem že ne, že nechci kouřit a nechci si ničit zdraví a nechci skončit jako beznadějný kuřák se zničeným zdravím a pak jsem ji takz řekla že jestli chce aby to pokračovalo takhle, tak buď přestane kouřit nebos náí přestanu chodit ven. A co myslíš že se stalo? Radši si mezi cigaretami a mnou vybrala moje kamarádství a teď moc doře ví, že udělaal dobře. Mojí společnou silou jsem jí od toho odnaučila a když si chtěla ještě pár týdnů nebo dnů po tom koupit cigarety, vždy jsem jí to připomněla. Teď se závislosti nemá problémy a naopak odsuzuje ty, kdo v její třídě kouří, že jí do toho opět chcou zatáhnout a oni sami se té závislosti zbavit. Tak snad jsem ti pomohla ;)

fetak
hodnocení

0x

Znám jednu holku která zemřela ve 30 na rakovinu plic.Kouřila.Kouření je jeden z největších faktorů na založení rakoviny.A jak se umírá na rakovinu plic?Často tak,že se člověk vlastně udusí,protože už nemůže dýchat.Už teď je u některých tvých spolužáků kuřáků jisté,že takhle skončí.Ale ještě o tom neví.To přijde časem a věkem.A až se to dozví od lékaře,tak se z toho pose...Zkus cigaretový kouř vydechnout do bílého kapesníku.Uvidíš,jak bude hnědý od kouře.A takový sajrajt se kuřákům usazuje na plicích.Nehledě na to,že kuřačky mají za chvíli hrubší vychlastaný hlas a hrubou kůži.Nemocnice jsou plné onkologických pacientů.Největší podíl na tom má kouření.Jen málo lidí se odnaučí kouřit.Je to jako s drogami.

Mnam.

Pravda je, ze mrtvi jsou oba. *nevi*

Akorád ten kuřák o 20 let dřív.

lenka141001*
hodnocení

0x

Jestli ti záleží na zdraví a ne na frajerství tak nekuř.Jestli dáváš přednost frajeřině tak si to nejdříve musíš rozmyslet...

jokec
hodnocení

0x

Nejsou to jen mladi

joudic*
hodnocení

0x

vsichni, co kouri v tomto veku, si jen honi triko, nic vic..., to nic nemeni na faktu, ze na rakovinu plic zemre s prehledem i ten, ktery cigaro nevzal do huby za cely zivot, tak kde je dukaz, kde je spravedlnost? nikde :) nekdo ma k tomu dispozice odjakziva, jiny ne... nic tim nechci rict, jen poukazuji na obecna fakta... tak to proste je...

nnnn

jsi demagog.Většinu rakoviny plic i jiné pochází právě z kouření.Ano najde se rakovina i u nekuřáků ale to je jen malé procento.*zed*

handule789456
hodnocení

0x

ahoj je dobře že nekouříš

kouří jenom ůplný blbci a idioti

já sem taky ze sedmý třídy a je u nás jenom pět kluků a tři holky který nekouří

,já jsem mezi nimi

jo a ještě nic mi do toho není ale kam chodíš do školy

ODPOVĚZ PROSÍM

culdabulda1*
hodnocení

0x

Pro "nekuracka0001"

- ani nečtu ostatní příspěvky - cožpak nevíš, že dnes je moderní nekouřit a sportovat?! -

- já jsem začala asi v 18-ti letech a skončila jsem asi v 24-ti letech na ca 20-ti cigaretách denně. Začalo mi bolet na plicích - a nemohla jsem dost dobře dýchat do kopců.

Pak jsem se asi v 27-letech seznámila s partnerem, se kterým jsem začala znovu kouřit - ale už to nebylo ca 20 - ale ca 50 denně. Pak mi začal být partner nevěrný - a dotáhla jsem to až na ca 70 cigaret denně.

Pak jsme se rozešli a asi po roce mi umřel otec (silný kuřák, v ca 59-letech) na rakovinu plic. Na smrtelné posteli jsem mu slíbila, že kouřit přestanu - byl to tak silný citový zážitek, že se mi opravdu podařilo přestat kouřit - a v podstatě ze dne na den. Jen jsem taky musela přestat pít na čas kafe, pít jakýkoliv alkohol a vyhýbat se tzv. mejdanům.

- a proč to píšu - jestli můžeš - VUBEC s tím nezačínej - budeš mít život daleko jednodušší - navíc to dnes hrozně "leze" do peněz. Až budeš starší, oceníš, že nekouříš. Ahoj. Marcela.

doplněno 03.08.13 14:22:

- a ještě - v ca 65-tých letech jsme sice skoro všichni na vejšce kouřili - ale měli jsme kamaráda, který nekouřil, cvičil a pil hodně mlíka - a jak jsme si ho všichni vážili! - nebyl žádnej blbec, byl to pěknej a chytrej kluk a o svém názoru vůbec nedebatoval! - prostě to tak bylo a BASTA.

doplněno 03.08.13 16:34:

- no a ještě - pokud jsi osobnost - i ve 13-ti letech prostě osobnost jsi anebo nejsi - to se nedá naučit - tak si to "nekouření" - a cokoliv dovedeš obhájit! - Alespoň já to tak cítím - a ve svém životě jsem potkala "osobností" dost a dost - takže vím, o čem mluvím. Já bohužel osobnost nejsem, ale vážím si jich! - nic jiného mi taky nezbývá. Tak ahoj - Marcela.

doplněno 05.08.13 15:12:

- ale - pokud Ti naše rady nic neříkají - tak kuř! - proč ne - a pak si to hezky "vyžer" - anebo se Ti to bude líbit - což je možné - ale začni si už šetřit - dnes je to docela drahé - svého času jsem kouřila tvrdé Sparty - dnes už bych na ně neměla - ale je možné - že už bych byla mrtvá, takže by mi to nevadilo. Zdravím. Marcela..

klarinka*
hodnocení

0x

Oni jsou borci teď :D ty budeš napořád jestli nezačneš kouřit taky :) je fakt lepší si najít jiné kamarády nebo kamarády, kterým nebude vadit, že nekouříš a najdete i společné téma :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]