Nejste přihlášen/a.
Četl jsem jedno srovnání dvou studentů. První si sedne k učení a vstane za několik hodin. Druhý se učí hodinu, pak si jde uvařit kafe, pak další hodinu a jde si zakouřit, pak další studium a za chvíli se jde naobědvat atd. Bylo poukázáno na to, že se ten druhý učí velmi neefektivně. V mém případě, mohli byste mne mlátit, déle než dvě hodiny sedět nedokážu.S přibývajícím studijním časem počet přestávek roste a roste. Jak jste to dělali, nebo děláte vy?
Slovíčka, zemák, děják - to se dá naučit. Matemematika se naučit nedá, ta se musí pochopit. Otrocky počítat desítky příkladů je chyba - důležité je vypočítat jich pár a snažit se pochopit, jak na to, jaký postup a proč, prostě tomu přijít na kloub.
Protože jsem už na škole kouřil, pravidelná pauza "na cigárko" byla nutná, stejně po hodině jsem zjistil, že čumím do knížky a nic nevím, ona se pozornost moc dlouho neudrží. A po pauze to zas nějakou dobu šlo ...
já se učila s přestávkami - všechny předměty. vždycky jsem si dala cíl - teď se naučím tohle, a pak si dám svačinu ..kafe..cigaretu..a výsledky byly dobré. jen to chce dodržet předem daný čas přestávky a donutit se zase k tomu zasednout. dodržet plán. myslím ,že u matematiky jde hlavně o to, spočítat hodně, hodně příkladů..
Podle mne je méně efektivní první způsob, protože po nějaké době (podle mých zkušeností) klesá soustředění, motivace i schopnost hledat souvislosti, či jen o problému přemýšlet.
Považuji za rozumnější vkládat přestávky. Ideální poměr úseku učení a přestávek si musí každý najít sám.
Začít lze delšími učebními bloky a postupně je zkracovat. Nebo vyřešit jeden problém, krátká přestávka a další ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.