Nejste přihlášen/a.
ahoj vsem,
jsem sice teprve ve druhém ročníku střední školy, ale chci se zeptat:
Jak je to po ukončení střední školy? Respektive kdy končí poslední ročník? Normálně v červnu, nebo už dříve(jsou maturity)?
Pokud půjdu dále na vyšší školu, mám normálně 2 měsíce prázdniny? Nebo déle?
Pokud půjdu pracovat, mám také prázdniny, nebo už ne?
díky
Ano, máš prázdniny a je jedno jestli jdeš dál do školy nebo v září do práce. Za červenec a srpen seš považován za studenta a nemusíš si platit zdr. pojištění a ani nemusíš jít do evidence na ÚP. - pt
Poslední ročník končí dříve - někdy ke konci dubna, protože první týden v květnu se píše písemná část maturit, než se maturanti rozejdou na svatý týden předcházející ústním. Do školy pak jdou až ke zkoušce, nebo individuálně, pokud docházejí na nějaké konzultace. ![]()
Prázdniny pak jsou déle, protože VŠ začínají s výukou ve druhé polovině září. A s prací... to záleží, jak rychle ji seženete. ![]()
Dnes je to po druhe, co s tebou nesouhlasim.
Status studenta pati v pripade uspesne maturitni zkousky, stejne jako neuspesne do 31.8.
Nemusi tedy po dobu prazdnin navstivit zdravotni pojistovnu, ani socialku. ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.