Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ústní maturita, zážitky, vzpomínky atd

Od: anzionka® odpovědí: 3 změna:

Zdravím,

čeká mě ústní maturita. Mám z toho docela velký strach. Proto mě zajímá, jak jste na tom byli vy. Učili jste se hodně? Měli jste pocity, že nic neumíte? Trápila vás tréma? Jak se k vám chovali učitelé? Napovídali vám? Potopili vás nebo vás podrželi? Z čeho jste maturovali? Měli jste štěstí na otázku? Díky moc. Anzionka.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Maturoval jsem loni, no před maturitou nervy byly, v češtině šlo vlastně o tu četbu. Přiznávám, že jsem nic nečetl, vytisknul jsem si obsahy, charakteristiku, něco o každém autorovi a to jsem se učil. U některých jsem viděl filmy. No přišel jsem a vylosoval si Harry Potter a kámen mudrců *smich* tak jsem to obkecal, odpověděl na otázky, zařadil text, charakterizoval potom ještě text který se knihy netýkal, zkoušející byly docela milé, rozhodně se nesnažily nikoho potopit. Naopak, když jsem seděl na potítku, ještě za mnou jedna přišla a ptala se jak jsem na tom, jestli umím, že by případně trochu "nakopla" :) To jsem dal na výbornou.

Potom přišla elektronika, do které jsem se učil dobře asi prvních 15 témat, tak jsem doufal že si nevytáhnu nic z těch vyšších. No jak na truc jsem si vytáhnul 21, tak jsem jen nešťastně koukal, co to bude, a ony obrazovky a zobrazovače, Najednou jsem začal být naprosto klidný, protože tohle téma je zrovna to, o čem jsem znal docela dost, aniž bych se na to před maturitou vůbec podíval a dokázal o tom těch 15 minut mluvit a zodpovědět na všechny otázky. Nakonec si myslel přísedící, že mě nachytá aspoň na něco z historie, co ani nebylo v učivu, tak se ptal jestli vím co je digitron. Věděl jsem :) opět na výbornou

Takže já jsem měl na otázky nějvětší štěstí co jsem mohl mít :)

Pak tedy byla ještě praktická, tam jsem mě nějakou sirénu s přerušovaným tónem, což už byla tak nějak pohoda spočítat hodnoty součástek, "vyčíst" zapojení z datasheetu, k tomu sepsat dokumentaci, popis obvodu a hlavně vytvořit plošný spoj a výrobek oživit a proměřit.

Takže když se mě někdo ptá zpětně na maturitu, musím říct, že to pro mě byla vlastně naprostá pohoda :)

doplněno 18.05.13 11:17:

Po dokončení jsme si šli sednout se spolužáky na pivo a zhodnotit :) ústní dala celá třída, didaktický test z češtiny taky, ale na matice vypadla asi třetina a pár lidí nedalo slohovku.

praivo*

Takže ty jsi "mechanik elektronik"?

hodnocení

0x

Byla jsem hodně nervní, maturovala jsem před třemi lety (ještě za starých maturit). Četba byla ok (co jsem nepřečetla, to jsem viděla jako film nebo jsem prostě věděla, o čem to je).

Nejhorší (a zároveň nejlepší) byl dějepis - učila jsem se jako ďábel, až na jednu otázku, kterou jsem si samozřejmě vylosovala. Vůbec nic jsem o tom nevěděla. Na potítku ale byly mapy, atlasy atd., tak z nich jsem vyčetla, o co šlo :D. Dostala jsem za 1. Taky byla dobrá angličtina, kterou jsem se neučila vůbec (ani jsem nevěděla, co je tam za témata). Vylosovala jsem si kulturu, tak jsem jim tam povídala o svých oblíbených seriálech a filmech. Pak mi zkoušející podala fotku Vinnetoua a řekla mi, ať o tom něco povím. Skoro jsem se rozbrečela radostí a zbytek zkoušky jsme si tam spolu povídaly o tom, jak to byly skvělé filmy, a jak jsme brečely, když Vinnetou umřel atd. :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]