Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejkvalitnější voda? Hory. Proč?

Od: 789456123 odpovědí: 7 změna:

Prosím poradte. Mám dotázek, proč je nejkvalitnější voda právě na horách? Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tlapka*
hodnocení

2x

Já by řekla, že to souvisí s tím, že je blízko pramene, takže nestihne nabrat různé chemické hnusy ze země, kterou pak protéká. Ale možná to bude věděčtější důvod. *smich*

jabraka*
hodnocení

1x

Kvalita vody,obzvláště pitné,je dost široký pojem.I na horských prameništích se nachází ve vodě mnoho chemických látek,které kvalitu zhoršují.Pro skutečně dobrou pitnou vodu se musí najít prameniště buď hlubinné,jako třeba v Mariánských lázních,nebo Luhačovicích,ale i tady se nachází mnoho pramenů,které se dlouhodobě k pití nehodí.To jsou vody minerální.Na druhé straně v horách se často ve vodě nachází huminové kyseliny,které mohou citlivý organizmus také poškodit.

Proto pro Prahu a velkou část středních Čech bylo zvoleno jako zdroj vody povodí řeky Želivky,kde se shromažďuje voda velmi dobré kvality.Ovšem dočistit se ve vodárenských zařízeních stejně musí.

JABRAKA

majsterjoe*

A to je ten rozdil mezi vodou z kohoutku a vodou z pramene z hor. Ta se docistovat ve vodarenskych zarizeni nemusi a ani nesmi. A je chutnejsi, lepsi, zdravejsi.

jabraka*

To jsem se snažil říci.Neznamená,když je horský pramen,že je bez těžkých kovů,nebo bez dusičnanů,nebo bez organických látek.Nebo bakterií.Já byl svědkem úsměvné historky.Na Šumavě mám chalupu a okolo je řada samot,u nichž jsou studánky s horskou vodou.Na stráni,z pramenů stéká potůček,který svádí přepady z různých těchto pramenů.U naší chalupy je tento odpad veden pod kadibudku,a pak dále do bahnité louky.Jaké bylo překvapení,když na stráni u potůčku si dvě Pražandy nabíraly z našeho potůčku jiskrně čistou vodičku a pochutnávaly si na ni,netuše,že nejprve musela protéct kadibudkou.

JABRAKA

hodnocení

0x

urcite to je tak , ciste okolni prostredi a kratka vzdalenost od pramene

hodnocení

0x

Nejkvalitnější voda je prý z ledovců.

buss
hodnocení

0x

No to bych ale mohl pít hned dešťovku. Tak jde spíše o to, čím ta voda projde. Průmyslového tam mimo spadu asi nic nebude, mimo přírodních škodlivin.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]