Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to pilát?

Od: glum* odpovědí: 3 změna:

Ahoj, můžete mi prosím poradit? Dělám herbář a utrhla jsem kytku, která vypadá přesně jako Pilát lékařský jen s jedním rozdílem - má narozdíl od Pilátu zubaté listy. Jinak květ i stavbu úplně stejnou. Pomůžete mi prosím určit tu kytku?

takhle vypadá pilát - ta kytka je úplně stejná až na ty listy. Díky moc

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

1x

Kopinaté listy to má, pokud je chlupá lodyha i listy tak to pilát je:)

doplněno 13.05.13 19:07:

Já měla za to, že tazatel chce určit rostlinu z fotky, ne že hledá podobnou... nebo to špatně chápu?

doplněno 13.05.13 19:07:

"chlupatá", samozřejmě...

doplněno 15.05.13 13:11:

Na fotce je kytka, kterou chce tazatelka určit, kterou utrhla:)

Má totiž skutečně malinko jiné listy, než klasický pilát.

doplněno 15.05.13 13:12:

Ježkovy voči, beru zpět...*smich* Doplňku dole u kytky jsem si vůbec nevšimla*zed* Proč se to tak blbě vložilo?

sebod*

Martino. Na fotce JE pilát. To napsal i tazatel a připsal, že ta hledaná rostlina je podobná

doplněno 15.05.13 08:48:

Marti, když si najedeš dolu na tu fotku, tak tam tazatel píše, že na fotce JE pilát a že ta hledaná kytka je podobná, akorát má zubuté (nebo nezubaté - teď nevím, jak to tam má) listy. Teda aspoň tak jsem to pochopila já :D

hodnocení

0x

Je to pilát lékařský. Pokud jsi ho utrhla letos, dost mě překvapilo, že už kvete. Většinou kvete tak na rozhraní května a června, spíš až v červnu. Při letošním opožděném jaru jsem si myslela, že to bude ještě později. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]