Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Prominte už jednou jsem tu vkládala příklady, ale nikdo mi předtím nepomohl s 2. cvičením
Potřebuji postup , krok po kroku jak se k výsledku dostanu
Moc děkuji za odpovědi
doplněno 05.05.13 16:56:*2,3,4 potřebuji postup
Zde vám může příklady někdo spočítat,ale ne vysvětlit! V příkladech je obsaženo několik tematických celků : převod míry
obloukové na stupňovou, jednotková kružnice ,průběhy funkcí atd.Je třeba jít od začátku goniometrie,jinak to nemá cenu.
Goniometrické funkce jsou v tabulkách pro úhly od 0°do 90° a dále do 360°je to věcí znaménka. Větší úhly nad 360° počítáte tak, že 360° od nich odečtete, například sin 390° je sinus 390°-360° což je sinus 30°. Podobné to máte u 960°, jenom počítáte více násobek 360, zde 960-2x360=960-720=240°, což při násobcích 90°na každý kvadrant odpovídá 240-2x90=240-180=60° ve třetím kvadrantu.
Kombinace stupňů a pí učitel zadává proto, abyste si přepočetla pí na stupně. Obvod celého kruhu 360°je dvě pí, jedno pí je tedy pouze 180°. A když máte v příkladu pí/6, odpovídá to 180/6=30°, a zbytek určitě znáte. Moje odpověď je bez záruky, tuhle matematiku jsem po škole v životě nikdy nepotřeboval.
To mne nenapadlo, že by jim pančitelka schválně zadávala úlohu blbě. Ale dobře, již jednou to zde tazatelka zadala takto a byla na to upozorněna, tak by to snad napodruhé měla opravit, v duchu té poznámky "aby si přepočetla pí na stupně. Což neučinila.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.