Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde dálkově studovat,když jsem dávno ze školy

Od: krospena odpovědí: 3 změna:

V mládí jsem neodělala střední školu,oficiálně mám tedy jen základku.Víte někdo o nějakém institutu,kde si dospělý člověk může dodělat dálkově studium (výučňák a pak třeba i maturu).Za každou radu budu moc vděčná.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

0x

Určitě šanci máte. Stačí si vyhledat ve Vašem okolí školu, která by se Vám zamlouvala a podívat se na její stránky. Určitě bych šla do té maturity. Ale je potřeba počítat s tím, že je to za peníze. Vnučka si dodělává také střední školu - chodí každou sobotu. Ovšem bude záležet na nabídce konkrétní školy. Nebylo by snad marné, než se rozhodnete, pozeptat se na rekvalifikační kurz na Úřadu práce. I když se zde o tom nedávno psalo, že situace není zrovna příznivá. Ale za zeptání to jistě stojí. Přeji Vám hodně štěstí, ať se Vám to podaří! *placni*

salen*
hodnocení

0x

No, tohle bude docela problém. Dálkově moc středních škol studovat nejde. Udělat si nejdřív výuční list je sice dobrá myšlenka, ale učební obory vždy zahrnují odborný výcvik a ten opravdu dálkově naučit nejde.

Nejsnazší cesta by opravdu byla přes úřad práce - ti občas nabízejí i rekvalifikaci s výučním listem. Nevím ale, zda to není podmíněné tím, že musíte být bez práce. Každopádně to stojí za zeptání.

Jinak potom je možnost na soukromých středních školách. Tam platí jakési pravidlo, že za peníze lze získat cokoliv :).

mirimiri*
hodnocení

0x

Ahoj, tak to jsem asi stejný případ jako Vy, chci si taky dodělat maturu, už mám doma i přihlášku...sice to stojí dost peněz, ale chci to zkusit, bude to jen 1krát za 14 dní, a na 4 roky. Jinak v Plzni toho moc na výběr není, většinou na 5 let...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]