Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pár otázek z fyziky

Od: kristyna24 odpovědí: 4 změna:

Prosím pomozte, alespoň na něco! Nevím si rady :/

14) Mezi neutrálním pásmem a magnetickým pólem jesilové působení:

a) přitažlivé,

b) odpudivé,

c) silově na sebe nepůsobí,

d) přitažlivé i odpudivé.

22) Homogenní magnetické pole se nachází:

a) v okolí permanentního magnetu,

b) v okolí přímého vodiče s proudem,

c) v ose více závitů s proudem,

d) v směru osy magnetky.

26) Magnetická síla působící na vodič s proudem v magnetickém poli je maximální, je-li úhel mezi vodičema indukčními čárami: - a) a = 0o,

b) a = 30o,

c) a = 45o,

d) a = 90o

30) Fyzikální rozměr jednotky magnetické indukce je: - a) T = N.A.m-1,

b) T = N-1.A-1.m-1,

c) T = N.A-1.m,

d) T = N.A-1.m-1.

35) Dva rovnoběžné vodiče s proudy na sebe vzájemně působí magnetickými silami, jejichž velikost na vzdálenosti vodičů: - a) nezávisí,

b) závisí přímo úměrně,

c) závisí nepřímo úměrně.

36) Vliv prostředí na velikost magnetické síly je určen: - a) permitivitou prostředí,

b) relativní permeabilitou,

c) relativní permitivitou,

d) permeabilitou prostředí.

42) Velikost magnetické indukce v okolí přímého vodiče ve vzdálenosti d1 od vodiče je B1. Ve vzdálenosti d2= 5d1 je velikost indukce: a) B2=5B1 b) B2=25B1 c) B2=1/5B1 d) B2=1/25B1

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

0x

Tak sem aspoň napiš, které odpovědi pokládáš za správné. Minimálně první 2 otázky jsou celkem jednoduché.

doplněno 03.05.13 17:03:

22 podle mne b.

doplněno 03.05.13 17:32:

Omlouvám se, spletl jsem se.

bt

bt
hodnocení

0x

To vypadá na test pro přípravu na přijímačky na medicínu. Snad jsem se nespletl.

14) a

22) c

26) d

30) d

35) c

36) d

42) c

kristyna24
hodnocení

Nene to je příprava na test z fyziky v prváku na střední :D Díky za pomoc, vážim si toho! :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]