Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč není člen ve větě?

Od: clen odpovědí: 3 změna:

Zdravím, čtu v originále knihu Game of Thrones abych si vylepšil angličtinu a zarazily mě dvě věty.

první: Still as stone (bez členu) a druhá: Quiet as a shadow (se členem)

Jak stín tak kámen jsou počitatelná slova, proč tedy v té první větě člen chybí? Děkuji :)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

askmenow*
hodnocení

4x

Mám English - English Oxfordský slovník a zdá se, že kámjen může být počitatelný i nepočitatelný, záleží na konkrétním významu.

Pokusím se přiložit obrázek stránky. U značí nepočitatelná, C počitatelná. Prostě je kámen brán jako látka, tak bych to chápala já...

Proč není člen ve větě?

clen
hodnocení

Po čase se objevil další oříšek a nechtělo se mi kvůli tomu zakládat novou otázku... v písničce ze seriálu How i Met Your Mother - Nothing Suits Me Like a Suit je v jedné větě použit Předpřítomný čas průběhovýI know what you’re thinkingWhat’s Barney been drinking?lJe to hlavně kvůli tomu aby se to rýmovalo, nebo ten čas má nějaký výrazný význam? Děkuji mnohokrát :) (celý text zde: karaoketexty.cz/...

ahoj, a proč se ti to zdá jako "oříšek"? mně to přijde docela logické:

1) you are thinking - přítomný průběhový, protože to probíhá právě teď

2) what has B. been drinking - pije už nějakou dobu, začal v minulosti a pořád pije, proto předpřítomný průběhový, aby se zdůraznilo, že už to trvá nějakou dobu... a asi ještě potrvá :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]