Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dá se naučit na maturitu za 3 týdny?

Od: degen odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

Chtěl jsem se zeptat, zda je v silách průměrného člověka (resp. člověka s průměrným prospěchem na výběrovém gymnáziu) naučit se 100 otázek k ústním maturitním zkouškám (50 angličtina, 30 výpočetka a 20 knížek z povinné četby) za 3 týdny? Za předpokladu, že ten člověk nic jiného ty 3 týdny nemusí dělat (a má dostatečnou vůli, aby ani nedělal a věnoval se jen studiu) a spí v průměru 8 hodin denně, těch 20 knížek má již přečtených, jen si musí zopakovat některé podrobnosti a v otázkách na reálie z angličtiny (zeměpis, dějepis, literatura) a v některých otázkách z informatiky může částečně improvizovat?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

andrea*
hodnocení

2x

Když to rozpočítáš, je to zhruba 5 otázek na den. To se mi nezdá tak hrozné :).

Zkus opravdu každý den zvládnout těch 5 otázek, pokud to půjde tak 6, ať máš pak čas ještě na opakování, případně nějakou tu rezervu ;). A raději než v kuse se učit 5 otázek, bych volila vždy krátkou pauzu po každé otázce, mozek musí i odpočívat ;). A večer bych si možná ještě ty naučené otázky vždycky jen v rychlosti prošla.

Přeji hodně zdaru při učení :) a úspěšnou maturitu ;).

tlapka*
hodnocení

1x

Řekla bych, že ano. Já sama bych to nedala, po třech dnech nonstopu by se mi uvařil mozek, potřebuju se učit delší dobu po kratších intervalech, ale u průměrného člověka byto jít mělo. Spousta lidí to tak i praktikuje. Pokud teda nelpíte na samých jedničkách. *smich*

Každopádně je lepší se naučit všechny otázky průměrně, než se naučit některé výborně a jiné vůbec. :)

jesse*
hodnocení

0x

Upřímně v to doufám :-D

jabraka*
hodnocení

0x

To,co jsi zanedbal v minulých čtyřech letech,se nedá naučit za týden.

JABRAKA

hodnocení

0x

Proč ne? Například v Plzni se ještě nedávno dala celá látka vysoké školy naučit za 1/4 roku. *smich*

ron*
hodnocení

0x

Naučit ne, pouze zopakovat, látku oživit. Čtyři roky na gymnáziu s průměrným prospěchem - něco si přece musíte pamatovat.

V každém případě je dobré z každé otázky se naučit alespoň část. Nejhorší je umět 2/3 otázek perfektně a zbytek vůbec . Zákon schválnosti funguje i u maturity. Hodně štěstí.

ladaadal*
hodnocení

0x

Pro člověka s průměrným prospěchem po celé studium by to neměl být velký problém. Jedná se jen o zopakování probírané látky za ty čtyři roky, takže jen oživíš mozkové závity. Já se učil jen o svaťáku a odmaturoval jsem bez problémů. A po dobu studia jsem byl průměrný, možná mírně podprůměrný.

jklk
hodnocení

0x

Za 3 týdny se to dá naučit i z nuly, u tebe ale předpokládám jen osvěžení už probraného - pokud jsi chodil do školy tak to v té hlavě máš. Uč se tak, aby jsi z každé otázky uměl aspoň část (tj. základní info na kterém jde stavět improvozace), pokud některou otázku nebudeš umět vůbec tak si jí tutově vytáhneš a budeš stát jak tvrdý Y, to se pak těžko pomáhá abys prošel... U mně funguje zatrhat si důležité info, napsat si tahák a občas si nahlas přečíst celou otázku. Intenzivně se učit týden předem a poslední dva dny si dát oraz, nejlíp vypadnout někam na výlet. Ale každému sedí jiný způsob učení.

hodnocení

0x

pokud se to nehodlaš učit nazpamět tak pohoda.. pokud se to chceš učit detajlně tak se z toho posereš... já se to neučil ani tyden a bylo to stylem že jsem si ty otazky tak 2x pročetl.. ale ty díla do češtiny a hlavně povinou četbu není na škodu umět... to můžu říct z vlastní zkušenosti :D :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]