Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slovní úkol- rovnice

Od: emma124* odpovědí: 6 změna:

Ahoj, prosím poradíte mi, jak z tohohle zadání vytvořit rovnici?

Čtyřem lidem rozděl 700 chlebů. Prvnímu se dostane dvě třetiny množství, druhému jedna polovina množství, třetímu jedna třetina množství a čtvrtému jedna čtvrtina množství. Kolik chlebů dostane každý z nich?

Předem děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Kolik je "množství"? - protože celkový počet chlebů to nebude, musela bys rozdat 175 % a to dost dobře nejde. *smich**smich*

Proč ne? Viz Jan 6.1-15 kdy Jěžíš pěti chleby nasytil zástupy.

mowla*

Myslím, že kdyby se Ježíšovo učení mělo řídit matematikou, už to mají křesťané dávno ´spočítaný´...

;)

emma124*
hodnocení

No právě že množství má být neznámá X, ale já nevím jak vytvořit rovnici :(

iz*

Nepůjde o jednu rovnici.

Výchozí množství máš v zadání.

Po odebrání 2 třetin pro prvního, připadne druhému ½ ze zbylé třetiny, třetímu jedna třetina ze zbývající šestiny a čtvrtému ¼ ze zbývající ...

Navrhni aspoň nějaký postup, dělat za tebe úkol nebudeme...

To zadání je nějaké divné, já mu taky tak moc nerozumím.

Kdyby měl dostat každý z obdarovaných postupně dvě třetiny, polovinu atd. z těch sedmi set, tak to nevyjde, jak píše mowla.

Výše navržený postup sice umožní podělit všechny, ale něco zbyde, a taky tam není žádná neznámá, to je prosté dělení. První by dostal 700*2/3, což ovšem není celý počet chlebů, druhý by dostal polovinu ze zbytku, tj. ze 700/3 atd., to nejsou žádné rovnice k řešení.

Takže jediné, co mi připadá , že dává smysl, je to, že zadání určuje, v jakém poměru budou příjemci poděleni, a to pomocí dílů jakého pomocného množství X, takže rovnice by pak byla

2/3 X + 1/2 X + 1/3 X + 1/4 X = 700

Moc se mi to nelíbí, ale nic lepšího mne nenapadá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]