Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem... mám dotaz.. můj sen je stát se hlasatelkou v radiu ale netuším na jakou vysokou školu jít. Myslela jsem se zaměřením na žurnalitiku ale postupem času zjištuji, že to asi nebude to pravé... Chtělo by to nejspíš něco víc s komunikací, kdežto žurnalistika je spíše na psaní do novin,... nevíte náhodou na jakou jít? děkuju předem
Žurnalistika je jistě dobrý výběr. Protože je velice důležité mít všeobecný přehled, znát historii, kulturu, vyznat se v politice domácí i zahraniční. Dále je důležité pohotově reagovat na jakoukoliv otázku, no prostě nenechat se ničím zahnat do kouta. Takže opravdu není až tak důležitý hlavní obor, který budete nakonec studovat. Ale doporučila bych sama se mimo to zajímat o veškeré dění, studovat výslovnost a gramatiku, prostě být pohotová za všech situací. A už dneska se zajímat o brigády v rádiích, nabídnout na škole provozování relací pro studenty. Myslím, že ta praxe v předstihu je moc důležitá pro formování skutečného zájmu o budoucí profesi. Zkuste moderovat studentské akce, tím získáte jistotu ve vyjadřování a určitě se poperete s případnou trémou. Přeji hodně štěstí a splnění Vašeho snu!
Skutecne to neni dulezite.
Byvali pritel me setry studoval strojarinu a pri tom zacal pracovat v radiu jako hlasatel (radio Sumava). Takovej ten klasickej, co uvadi pisnicky, obcas neco chytryho rekne...nejprve ho obsazovali jenom v noci, nez se zaucil a postupne se dostal do hlavnich casu na rano a pozdni odpoledne. Staci byt upovidany a nerikat za kazdym slovem eee.
Jinak zurnalistika urcite spatny obor neni a jak jiz psala Lidka, znalosti se vzdycky hodi.
děkuju Vám moc tohle jsem už vlastně částečně věděla.. jen prostě někdy mám pocit, že tenhle sen se nesplní, protože nemám to sebevědomí
ale děkuju moc.)
Podle mého dneska už moc neexistuje praxe, že by rádia najímala klasické hlasatele, kteří jenom čtou. Zprávy čte někdo z novinářů, přičemž klasická žurnalistická kariéra (která samozřejmě má víc výjimek než pravidel) bývala noviny - rádio - televize.
Zbytek dělá moderátor, což musí být především osobnost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.