Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžu nebo nemůžu?

Od: gggg odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, ahoj všem budu se snažit to neprodlužovat. Věc se má takto, jsem ve druhém ročníku na SOŠ a chci od září nastoupit na jinou školu kam pošlu přihlášku. A to co by mě zajímalo to, jestli můžu udělat to že podepíšu smlouvu se školou že nastoupím od 1.9. 2013 a do současné školy donesu v druhé polovině srpna žádost o ukončení studia k 1.9. 2013. Lze to udělat a bude to bez problémů? Děkuji za váš čas a hlavně odpověď. :) Ještě jsem se dočetl, že někde můžou chtít od současného ředitele potvrzení o přerušení nebo ukončení studia, ale co když už potom se školou nechci nic mít? Je to ze zákona dáno? Nebo je to školou upravený předpis? Nemělo by jim stačit, přihláška a předešlá klasifikace z nejvyžšího dosaženého vzdělání?

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Má to být přestup do jiné školy od 1. 9 .2013 s nástupem do třetího ročníku?

V tomto případě se nepodává přihláška, ale žádost o přestup do nové školy. Student v původní škole své studium neukončuje, pouze informuje studijní oddělení o chystaném přestupu (nejlépe po vydání vysvědčení). Nová škola si po přestupu sama vyžádá kopii pedagogické dokumentace od té předešlé.

doplněno 20.04.13 14:51:

Samozřejmě to může být nástup do vyššího ročníku s uznaným předchozím vzděláváním, ale pokud to jde, je přestup jednodušší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]